Acasă Liga V Olteţul Zătreni şi-a adjudecat cea de-a patra ediţie a Cupei Olteţul

Olteţul Zătreni şi-a adjudecat cea de-a patra ediţie a Cupei Olteţul

164
0

Week-end-ul trecut, mai precis duminică, 5 august, a avut loc ediţia din acest an a Cupei Olteţul. Competiţia iniţiată de antrenorul Nicolae Vâlcu a ajuns în cel de-al patrulea an de existenţă. Spre deosebite de echipele anunţate iniţial, s-a înregistrat o modificare. Astfel, Recolta Laloşu nu a mai putut participa la turneul din comuna administrată de primarul Constantin Liţoiu, în locul acesteia fiind prezentă Ştiinţa Roşiile, o nouă echipă de fotbal înfiinţată chiar în această vară. În rest, în afara formaţiei locale, Olteţul Zătreni, au mai luat startul Olteţul Sineşti şi o echipă de old-boys din Zătreni.

Ştiinţa Roşiile, surpriza plăcută a turneului amical de la Zătreni

În primul meci, s-au înfruntat Olteţul Zătreni şi echipa de veterani a comunei Zătreni. Aşa cum era de aşteptat, duelul s-a încheiat cu scorul de 5-2 pentru trupa antrenată de Nicolae Vâlcu. Cea de-a doua partidă a opus grupările Olteţul Sineşti şi Ştiinţa Roşiile, iar câştig de cauză a avut noua formaţie apărută în fotbalul judeţean, care s-a impus cu 6-1.
Finala mică – dintre învinsele din primele meciuri – nu s-a mai jucat, deorece veteranii din Zătreni nu au mai avut puterea să intre din nou pe teren (şi din pricina căldurii!), iar Olteţul Sineşti şi-a adjudecat astfel victoria prin forfait (3-0). Ultima partidă din cadrul turneului de duminica trecută a fost finala mare dintre Olteţul Zătreni şi Ştiinţa Roşiile, pe care elevii lui Nicolae Vâlcu au câştigat-o cu un scor de tenis: 6-1. „Ştiinţa Roşiile a evoluat pentru prima oară la un turneu amical şi a făcut o figură frumoasă, ajungând până în finală. Îi doresc mult succes în viitorul sezon al Ligii a V-a, în care va fi repartizată, în mod sigur, alături de noi, în Seria Sud. Din câte am înţeles, are un lot alcătuit din mulţi jucători localnici, iar unii dintre ei sunt destul de buni”, ne-a declarat antrenorul Nicolae Vâlcu, de la Olteţul Zătreni.

Toate premiile individuale acordate au revenit unor jucători locali

La final, organizatorii Cupei Olteţul au acordat şi premiile cuvenite, câştigătoarea fiind recompesantă cu medalii, o cupă şi o diplomă, în timp ce formaţiile de pe locurile 2 şi 3 (Roşile şi Sineşti) au primit câte o cupă şi o diplomă. Altfel, şi veteranii din Zătreni s-au ales cu o diplomă. În plus, s-au acordat şi patru premii individuale, toate fiind cucerite de jucătorii echipei Olteţul Zătreni. Astfel, golgheterul competiţiei a fost desemnat Gabriel Herăscu – 7 goluri (acesta punctând de două ori cu echipa de old-boys din Zătreni şi de cinci ori cu Ştiinţa. Roşiile), celelalte distincţii fiind câştigate de Lucian Pătrulescu (cel mai bun jucător) şi de Victor Herăscu (cel mai bun portar), care a încasat cele mai puţine goluri de la acest turneu (doar 3) „şi a avut multe intervenţii spectaculoase”, aşa cum a remarcat antrenorul Nicolae Vâlcu. Aceştia au primit fiecare câte o cupă şi diplomă. Pe de altă parte, a fost recompensat cu o diplomă şi cel mai bun tânăr jucător, Ionuţ Mihai Ostroveanu, care a văzut lumina zilei în august 2002, restul jucătorilor prezenţi la turneul de la Zătreni fiind născuţi înainte de anul 2001.
Altfel, la final, toate cele patru echipe participante la cea de-a patra ediţie a Cupei Olteţul au primit fiecare câte 60 de mici, 24 de cutii de bere, o sticlă de suc, pâine şi muştar, iar cheful s-a întins până seara târziu. Produsele au fost procurate graţie ajutorului financiar oferit de câţiva sponsori, care au contribuit cu diferite sume de bani (Petre Purcărea, doi consilieri locali, precum şi antrenorul Nicolae Vâlcu). Pentru medalii, trofee şi diplome, organizatorii Cupei Olteţul 2018 au primit ajutor din partea Primăriei Comunei Zătreni, instituţie condusă de Constantin Liţoiu. (N.C.)