Acasă Diverse Licitaţia pentru modernizarea DJ 703G, spre viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, lansată...

Licitaţia pentru modernizarea DJ 703G, spre viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, lansată la 2 ani de la semnarea contractului de finanţare

912
0

La aproape 2 ani de la semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea DJ 703G, CJ Vâlcea a reuşit, în sfârşit, să lanseze şi licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Investiţia este estimată la 15 milioane de euro şi presupune reabilitarea drumului pe o lungime de 12,65 kilometri.
DJ 703G porneşte din DN 7CC, la Jiblea Veche, traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti, iar în judeţul Argeş se continuă cu DJ 703H, de la Şuici până în zona în care ar urma să se realizeze tronsonul de autostradă A1 Piteşti – Sibiu. Aşadar, prin modernizarea DJ 703G, se urmăreşte în primul rând edificarea unei infrastructuri locală de transport eficientă şi durabilă, conectată la cea regională. Totodată, se doreşte crearea unor condiţii cât mai bune pentru dezvoltarea economică a zonei Sălătrucel – Berislăveşti. Lucrările vor dura 2 ani şi vor fi executate în conformitate cu proiectul tehnic elaborat de S.C. Avensa Consulting S.R.L.. Pe lângă asfaltare, constructorul care va câştiga contractul va avea de recondiţionat 5 poduri şi 4 pasarele pentru pietoni şi biciclişti. Nu în ultimul rând, va avea de amenajat 20 de alveole pentru staţii de transport în comun, 78 de intersecţii, 15.5 km. de parapeţi metalici, 20 de podeţe transversale, 16,27 km. de trotuare şi 16,83 kilometri de piste pentru biciclete (8418 m x două sensuri). Termenul limită de depunere a ofertelor este 18 noiembrie, ceea ce înseamnă că, în cel mai bun caz, dacă se înscriu operatori economici şi nu sunt contestaţii, lucrările propriu-zise ar putea începe în vara anului 2020, după alegerile locale din iunie.