Acasă Liga V Încă o propunere-trăznet a lui Florin Dinucu: Cupele Ligilor a IV-a şi...

Încă o propunere-trăznet a lui Florin Dinucu: Cupele Ligilor a IV-a şi V-a!

365
0


Cel mai activ om de fotbal din judeţ, jucătorul Florin Dinucu, de la Viitorul Voiceşti, ne-a prezentat o nouă propunere care e menită să crească atractivitatea competiţiilor din judeţ. De această dată, ar fi vorba de organizarea unor competiţii knock-out, pe modelul Cupei României, pentru fiecare ligă în parte, în speţă, Cupa Ligii a IV-a şi Cupa Ligii a V-a.

„Ideea de a propune această separare a competiţiilor eliminatorii e inspirată din modul de organizare a Cupei Italiei”

„Am ţinut la urmă această propunere deoarece mi s-a părut a fi cea mai interesantă. De la începutul sezonului, echipele din Ligile a IV-a şi a V-a ar urma să joace separat în aceste competiţii, care vor fi organizate în stil cupă, în sistem eliminatoriu. Cele două finale ale celor două eşaloane valorice se vor disputa în luna iunie, în cuplaj, înaintea celei a fazei judeţene a Cupei României. Pentru a-i face şi pe actorii din teren să fie mai determinaţi, în fiecare finală ar urma să fie nominalizaţi cei mai buni jucători, cum se practică acum şi la nivel mai înalt. Ideea mea de a propune această separare a competiţiilor eliminatorii e inspirată din fotbalul italian, adică din modul de organizare a Cupei Italiei. Echipele din Serie C1 au o competiţie stil cupă a lor. Din aceasta, ulterior, doar finalistele se califică în tururile superioare ale Cupei Italiei, alături de cele 20 de echipe din Serie A şi de cele 22 din Serie B”, a subliniat Dinucu.

„Prin competiţiile pe care le propun, echipele mici vor avea interesul de a se bate în fiecare an pentru un trofeu”

Jucătorul de la Viitorul Voiceşti a explicat apoi şi de ce crede că echipele ar fi extrem de interesate de acest sistem de organizare. „Cupele Ligilor le-ar oferi echipelor un motiv în plus de satisfacţie! Ideea e aceea de a apropia asociaţiile sportive de AJF, care nu va mai acorda astfel doar un trofeu pe an, cel al Cupei României, iar pe ăla să-l ia „granzii” din Superligă, aşa cum s-a întâmplat de regulă, mai mereu! A organiza mai multe competiţii, pentru fiecare nivel în parte, generează un interes extrem de mare pentru echipe. Se naşte ideea de competitivitate în fiecare eşalon! Până la urmă, nu trebuie să te mulţumeşti doar să participi într-o ligă şi să dai în fiecare săptămână câte 500-600 de lei pe baremurile de arbitraj, iar la final să termini pe locurile 5, 8, 11 etc. Prin competiţiile pe care le propun, echipele vor avea interesul de a se bate în fiecare an pentru un trofeu. Va fi un motiv de bucurie pentru fiecare să-şi poată trece în palmares o performanţă”, a adăugat Dinucu.

„Cele patru finaliste ale Cupelor Ligilor a IV-a şi a V-a vor accede direct în 16-imile fazei judeţene a Cupei României, alături de cele 12 din Superligă”

„Interesul pentru aceste competiţii ar fi mult mai mare în rândul echipelor mici decât de a participa în Cupa României, unde, dacă ai ghinionul să dai din primul tur peste „granzi”, te pârleşti şi ieşi din cursă! În formula mea, echipele vor fi interesate să dea totul pe teren, deoarece se vor duela doar cu cele de la nivelul lor valoric! Cupele Ligilor a IV-a şi V-a pot fi câştigate şi de grupările de pe locurile 5-6, pentru că la acest nivel apar mai mereu surprize. Competiţiile nu vor fi nici costisitoare şi nici nu vor încărca excesiv programul competiţional, care va fi unul destul de lejer. Practic, o echipă va putea juca doar câteva tururi (cel mult 5-6 meciuri) şi va avea posibilitatea de a câştiga un trofeu. De exemplu, dacă sunt 28 de echipe în Liga a V-a, se va juca iniţial un tur preliminar, după care vor urma optimile, sferturile, semifinalele şi finala. În funcţie de calendarul competiţional, se poate opta şi ca unele etape să se joace tur-retur. Nu cred că va putea exista cineva care să nu fie încântat de acest lucru, de a câştiga un nou premiu de la AJF. Cum am mai spus, va fi o bucurie pentru oricine să-şi adjudece un trofeu! Dacă joci în Liga a V-a şi termini pe 8 nu ai nicio satistacţie, dar poţi câştiga Cupa de la nivelul tău în acel an, pe care s-o aşezi cu bucurie în vitrină. În plus, ca bonus, cele patru finaliste ale Cupelor Ligilor a IV-a şi a V-a ar urma să acceadă direct în şaisprezecimile fazei judeţene a Cupei României, alături de cele 12 formaţii din Superligă”, a mai afirmat Florin Dinucu (FOTO – alături de Nana Falemi).
Acesta a dezvăluit că le-a prezentat propunerea înfiinţării Cupelor Ligilor a IV-a şi a V-a şi candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea, Daniel Demetrescu şi Adrian Comănescu, dar, din păcate, niciunul n-a luat-o în calcul. (N.C.)