Acasă Administratie FSDI, posibilă sursă de finanţare pentru asfaltarea drumurilor şi introducerea gazelor la...

FSDI, posibilă sursă de finanţare pentru asfaltarea drumurilor şi introducerea gazelor la Diculeşti

59
1
  • cele două investiţii sunt estimate la peste 6 milioane de euro

După ce Compania Naţională de Strategie şi Prognoză a anunţat deschiderea sesiunii de depunere a formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, mai mulţi primari vâlceni au decis să încerce şi această variantă pentru a-şi pune în aplicare proiectele.
Armand Cupăreanu, de la Diculeşti, este unul dintre primarii care – ştiind că cererile de finanţare se analizează în ordinea înregistrării la CNSP şi că plafonul pentru 2019 este de 5.000 de milioane de lei – a fost deja la Bucureşti şi a depus documentaţii pentru două obiective extrem de importante pentru localitatea sa. Primul vizează modernizarea drumurilor (7,8 kilometri), cu şanţuri dalate şi podeţe, în satele Băbeni-Olteţu, Budeşti şi 3 cătune din Diculeşti – Afumaţi, Cacaina şi Drăguleşti Vale. A doua investiţie şi cea mai mare se referă la introducerea aducţiunii cu gaze pe o distanţă de 25 de kilometri. Altfel spus, în toată localitatea. Este un proiect estimat la peste 5 milioane de euro, iar Transgaz a dat un aviz de principiu în 2017, sugerând „înţeparea” în conducta care vine de la Iancu Jianu şi traversează Diculeştiul. Chiar dacă, la ora actuală, există şi o mare necunoscută în ceea ce priveşte această investiţie – valoarea cofinanţării, respectiv a sumei pe care beneficiarul o va avea de achitat în următorii 20 de ani – este o lucrare ce trebuie făcută cât mai rapid şi ar permite valorificarea unor resurse la care, până acum, românii nu au avut acces.


1 COMENTARIU

  1. Bravo lui. Poate il ia de manuta si pe tov Aleca de la balcesti sa extinda reteaua de gaze spre gorunesti, irimesti, ghioroiu