Acasă Diverse Dan Săraru, candidat la şefia AJF, are planuri mari pentru fotbalul vâlcean

Dan Săraru, candidat la şefia AJF, are planuri mari pentru fotbalul vâlcean

261
0


Dan Cătălin Săraru, candidat la preşedinţia AJF Vâlcea, consideră că actuala organizare, cu trei ligi, este stufoasă şi puţin eficientă. De aceea, pentru campionatul 2020-2021, va propune Adunării Generale a AJF un nou sistem competiţional.

Sistem competiţional / seniori

• Liga IV: 14/16 echipe
• Liga V: 3 serii a minim 14 echipe, repartizate pe criteriul geografic – Nord, Vest, Sud.
Promovează în Liga IV primele clasate din cele 3 serii. Retrogradează în Liga V ultimele trei clasate din Liga IV. Pentru stabilirea câştigătoarei Ligii a IV-a şi implicit a echipei ce va reprezenta judeţul la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, se poate desfăşura un play-off cu participarea primelor patru echipe cu jocuri în sistem eliminatoriu tur-retur: Locul 1 – Locul 4, respectiv Locul 2 – Locul 3. Învingătoarele din cele două jocuri vor disputa finala campionatului în ultima sâmbătă din luna MAI, pe un stadion neutru, pentru a da posibilitatea câştigătoarei să pregătească meciul pentru barajul de promovare.

Comisiile AFJ-ului

Săraru propune restructurarea şi reorganizarea tuturor comisiilor din AJF Vâlcea, respectându-se regulamentele FRF şi AJF Vâlcea, actuala organizare fiind stufoasă şi în general nefuncţională. La fel de importante sunt asigurarea unui climat de fairplay, decizii corecte, luate cu respectarea statutului şi a regulamentelor şi aplicarea hotărârilor Adunării Generale a AJF Vâlcea. Comisia Judeţeană de Arbitrii va desfăşura în licee ample campanii de recrutare de tineri cu potenţial, talentaţi şi pregătiţi, care vor fi apoi promovaţi. În paralel, CJA va încerca să-i reactiveze pe oamenii care au renunţat la această activitate şi au reale aptitudini. Creşterea calităţii arbitrajelor, şcolirea arbitrilor, asigurarea unor condiţii optime de pregătire şi practică pentru aceştia şi şedinţe de evaluare video pe situaţii reale – trebuie avute în vedere, de asemenea. Nu în ultimul rând, arbitrii debutanţi vor fi observaţi şi la jocurile de copii şi juniori. Comisia pentru delegări nu va delega la centru nici un arbitru pentru două jocuri în aceeaşi zi. Corpul de observatori al AJF Vâlcea va fi ales după o temeinică selecţie, respectându-se regulamentele FRF şi AJF Vâlcea şi va fi format din foşti conducători de cluburi, foşti arbitri şi jucători. Săraru are în vedere şi eficientizarea site-ului AJF Vâlcea. Pagina web www.frf-ajf.ro trebuie să asigure o transparenţă totală şi să cuprindă cât mai multe informaţii despre asociaţie, competiţii, cluburi, jucătorii legitimaţi etc.: fişa sportivului în format electronic; vize anuale; contracte cu jucători; transferuri; eliminări; avertismente; hotărârile comisiilor de specialitate, evidenţa tuturor arbitrilor, observatorilor, antrenorilor şi instructorilor sportivi; calendarul sportiv, programări jocuri, delegări arbitri şi observatori. Pe site, trebuie promovate toate structurile sportive, inclusiv cele de copii şi juniori. Realizarea unei corespondente prin e-mail cu toate structurile sportive care au astfel de posibilităţi.

Bugetul Asociaţiei

Bugetul asociaţiei va fi constituit din următoarele surse: • alocări de la bugetul judeţean prin hotărâri ale C.J. Vâlcea • alocări de la FRF după un lobby important făcut la această instituţie • sponsorizări atrase către AJF Vâlcea de la firmele mari şi mijlocii ce-şi au sediul pe teritoriul judeţului Vâlcea • taxe şi cotizaţii de la echipe. În funcţie de ponderea celor patru mari piloni ai bugetului, vor fi regândite baremurile de arbitraj şi observare. Dacă alocările de la bugetul judeţean prin hotărâri ale CJ Vâlcea vor fi consistente, există şi posibilitatea ca acestea să acopere cuantumul baremurilor de arbitraj şi observare (atât pentru cluburile de seniori, cât şi pentru cele de juniori), făcându-se o economie semnificativă în bugetele tuturor echipelor. Banii economisiti astfel de către echipe vor putea fi folosiţi de către acestea pentru dezvoltarea şi semiprofesionalizarea fotbalului vâlcean: • investiţii în bazele sportive • achiziţonarea de materiale şi echipamente • indemnizaţii pentru jucători.

Copii şi juniori

• Competiţiile vor fi organizate pe cele patru categorii de vârstă: A1 (juniori de 18 ani şi mai mici), Under 15, Under 13 şi Under 11 pe teren cu gazon natural sau sintetic, iar pentru cei mici se va facilita participarea la cele două mari competiţii: Trofeul Gheorghe Ola şi Trofeul Gheorghe Ene, desfăşurate în sală • Banii primiţi de la CJ Vâlcea vor fi împărţiţi în mod egal la toate echipele, inclusiv cele de copii şi juniori • Meciurile campionatului de juniori A1 se vor desfăşura în deschiderea meciurilor de Liga a IV-a, în lunile august, septembrie, octombrie, aprilie şi mai, iar în lunile cu precipitaţii dese (noiembrie, decembrie, martie), se vor desfăşura după meciurile de seniori • Pentru toate cluburile de copii şi juniori care, din motive financiare, nu pot înscrie echipe de juniori republicani A şi B în competiţiile organizate de FRF, se va facilita prezenţa în campionatul de juniori A1 fie independent, fie jucând ca echipe de juniori pentru echipe de Liga a IV-a (transferurile în acest caz fiind gratuite).

Baze sportive

Având în vedere experienţa pe care o am în modernizarea şi construcţia de baze sportive (personal, am contribuit esenţial la construcţia stadioanelor Şirineasa, Minerul Cernişoara, Oltul Făgăraş, a bazei sportive de la Şcoala Şirineasa ş.a.m.d.) doresc în viitorii patru ani următoarele: • atragerea de fonduri europene şi guvernamentale în fiecare dintre cele 89 de localităţi ale judeţului Vâlcea pentru construcţia de baze sportive noi sau modernizarea celor existente, prin intermediul Unităţilor Administrativ Teritoriale, printr-o colaborare foarte strânsă cu primarii • modernizarea şi construcţia de terenuri de minifotbal cu gazon natural sau artificial la şcolile cu personalitate juridică, în colaborare cu ISJ, MEN, DTS, MTS, cu directorii şi profesorii de sport ce activează în învăţământul vâlcean.

Sediul AJF

O mai veche doleanţă a mea şi a majorităţii oamenilor de fotbal din judeţ este ca AJF Vâlcea să aibă un sediu nou. De aceea, în funcţie de bugetul pe care ni-l vom construi, vom încerca să închiriem alt spaţiu pentru sediul instituţiei noastre, acolo unde executivul AJF Vâlcea să-şi desfăşoare decent activitatea.

Dan Cătălin Săraru / C.V. FOTBALISTIC

Nume: Dan Cătălin Săraru
Data naşterii : 6 martie 1961
Locul naşterii : Râmnicu Vâlcea
Soţie : Elena Calonfira Săraru
Copii : Ioan Cătălin Săraru, Leonard Constantin Săraru
Studii : Universitatea Timişoara – Facultatea de Matematică 1980-1984

Cluburi de juniori şi şcolari
1975-1977 LNB Rm Vâlcea
1977-1978 Chimia Rm Vâlcea

Cluburi de seniori
1978-1980 Luncavăţul Şirineasa Vâlcea
1980-1984 Recolta Recaş Timiş
1984-1987 Oltul Făgăraş Braşov
1988-1991 Oltul Făgăraş Braşov
1987-1988 Utilajul Făgăraş Braşov
1989-2000 AS Şirineasa Vâlcea

Conducător de club

1997-1999 Minerul Cernişoara Preşedinte
1999-2010 AS Şirineasa Preşedinte
2015-2015 CS Şirineasa Manager General
2015-2016 CSM Rm. Vâlcea Manager sportiv

Structuri de conducere judeţene

1999-2000 reprezentant al echipelor de Liga V în Biroul Executiv al AJF Vâlcea
2001-2010 reprezentant al echipelor de Liga IV în Biroul Executiv al AJF Vâlcea
2010-2015 vicepreşedinte AJF Vâlcea

Investiţii în fotbal

1990-1991 construcţie stadion „Oltul” Făgăraş, Braşov
1997-1998 construcţie stadion „Minerul” Cernişoara, Vâlcea
1998-2001 reabilitare şi modernizare Baza Sportivă AS Şirineasa
2010-2013 construcţie stadion Şirineasa, omologat pentru Liga a III-a

Performanţe în fotbal ca şi conducător

1999-2000 promovează cu AS Şirineasa în Liga a IV-a
2000-2013 mentine 13 ani consecutiv aceeaşi echipă (AS Şirineasa) în eşalonul de elită al fotbalului judeţean
2007 finala Cupei Romaniei – faza judeţeană, cu AS Şirineasa
2015 finala Cupei Romaniei – faza judeţeană, cu CS Şirineasa / finala Superligii cu CS Şirineasa / Leonard Săraru câştigă titlul de golgeter al Superligii vâlcene / se câştigă Supercupa cu CS Şirineasa
2016 CS Şirineasa câştigă Superliga şi promovează în Liga a III-a