Acasă Liga IV Catargiu l-a învins pe Gaiţă, în duelul AS Rm. Vâlcea – Oltul...

Catargiu l-a învins pe Gaiţă, în duelul AS Rm. Vâlcea – Oltul Drăgoeşti (2-4)

125
0

AS Rm. Vâlcea 2016 a început 2018 cu stângul! La finele săptămânii trecute, în prima rundă din acest an, elevii lui Costel Gaiţă au fost învinşi, pe stadionul de la Budeşti, de Oltul Drăgoeşti, cu scorul de 4-2. Echipa reprezentată de Florin Dinucu a marcat primul şi ultimul gol al meciului de sâmbătă, 10 martie, dar, în restul timpului de joc, a încasat patru „boabe”, care au înclinat decisiv balanţa în favoarea trupei din comuna administrată de primarul Gheorghe Melente. Din cauza acestui eşec, AS Rm. Vâlcea 2016 a pierdut locul 2, pe care a urcat Chimia 2012 Rm. Vâlcea. După 18 runde, ambele echipe au câte 39 de puncte în cont, dar „chimiştii” dispun de un golaveraj mai bun.

Florin Dinucu, preşedinte AS Rm. Vâlcea 2016:
„Le-am spus coechipierilor că, dacă facem măcar trei puncte în primele trei runde din 2018, trebuie să fim mulţumiţi!”

„Am condus cu 1-0, dar apoi am fost egalaţi dintr-o lovitură de pedeapsă, iar ulterior am mai încasat alte trei goluri. Pe final, am mai marcat o dată şi am pecetluit scorul final, 2-4. Prin prisma jocului, pot să zic că victoria adversarilor a fost una normală. Pe undeva, ne-am cam bătut şi singuri, deoarece am primit golurile din cauza unor greşeli personale. Ne pare rău că am debutat cu stângul, dar sperăm să ne revenim în meciurile următoare, chiar dacă va fi vorba de două partide foarte grele, cu Chimia 2012 Rm. Vâlcea şi lidera AS Mihăeşti. În orice caz, ştiam că avem un debut dificil de an, iar în acest sens le-am şi spus coechipierilor că, dacă vom face trei puncte în primele trei runde din 2018, trebuie să fim mulţumiţi! Din păcate, am pierdut cu Oltul Drăgoeşti, în faţa căreia chiar aşteptam să luăm puncte, aşa că rămâne de văzut acum ce şanse vom mai avea cu următoarele două adversare. După acest rezultat, lupta pentru calificare în play-off, în Seria Est, s-a ascuţit şi mai mult, Oltul Drăgoeşti fiind acum în pole-position, cu 34 de puncte, între echipele de pe locurile 4-7. În ceea ce ne priveşte, graţie celor 39 de puncte pe care le-am strâns în 2017, nu cred că avem emoţii pentru prezenţa în Top 6”, a spus Florin Dinucu, preşedinte şi jucător la AS Rm. Vâlcea 2016.

Florin Dinucu, preşedinte AS Rm. Vâlcea 2016:
„Oltul Drăgoeşti mi s-a părut a fi o echipă mult schimbată în bine faţă de turul sezonului”

Meciul de sâmbăta trecută, de la Budeşti, a adus în prim plan şi un interesant duel între doi foşti antrenori de odinioară de la FC Oltchim. Este vorba de Costel Gaiţă (de la AS Rm. Vâlcea 2016) şi de Lucian Catargiu (de la Oltul Drăgoeşti). De această dată, câştig de cauză a avut cel de-al doilea, pe care Florin Dinucu, oficial la AS Rm. Vâlcea 2016, a ţinut să-l aprecieze. „Oltul Drăgoeşti mi s-a părut a fi o echipă mult schimbată în bine faţă de turul sezonului, iar aici cred că se vede mâna antrenorului Lucian Catargiu. Şi la noi s-a simţit un progres după perioada de iarnă, Costel Gaiţă fiind, de asemenea, un tehnician de calitate, numai că am plătit tribut numeroaselor greşeli personale din teren. Altfel, vreau să-l laud şi pe primarul din Drăgoeşti, Gheorghe Melente, care a arătat din nou că pune mult suflet în acest fenomen. El se agită mult pe marginea terenului, ceea ce înseamnă, bineînţeles, că trăieşte fotbalul la maximum! Este prezent mereu cu echipa la toate meciurile şi l-am văzut activ şi pe la AJF Vâlcea, prin propunerile pertinente pe care le face. Din acest punct de vedere, trebuie să recunosc că e cam singurul, alături de mine, căruia îi pasă de soarta fotbalului vâlcean. În încheiere, menţionez că Oltul Drăgoeşti are şi un sponsor inimos, Dorinel Bălău”, a mai precizat Dinucu. (N.C.)