Acasă Fără categorie Vremurile bune ale lui Robert Popa la Craiova au apus! Portarul vâlcean,...

Vremurile bune ale lui Robert Popa la Craiova au apus! Portarul vâlcean, acuze la adresa lui Mititelu Jr.

388
0

Robert Popa a fost dintotdeauna un portar de mare valoare. A impresionat de la nivel de juniori. Antrenorul Marian Deaconescu s-a mândrit întotdeauna cu elevul său, care în 2020 a ajuns la un club puternic. După un sezon fantastic la Flacăra Horezu, portarul vâlcean (care la începutul lunii martie va împlini 20 de ani) s-a transferat la FC Universitatea Craiova 1948. A profitat din plin de șansele care i s-au acordat, a dat dovadă de maturitate în poarta formației patronate de Adrian Mititelu, a devenit titular incontestabil între buturile acesteia, în Liga I. Mai mult decât atât, a devenit căpitanul trupei oltene. Vremurile bune au apus, însă. Potrivit spuselor lui Robert, tensiunile au apărut în perioada în care el s-a accidentat.

”La pauza meciului cu CSU Craiova, când m-am accidentat, a venit Mititelu Jr. M-a amenințat că sunt cel mai slab portar din istoria Craiovei și s-a exprimat pe un ton golănesc. A zis-o așa, ca un cămătar, că nu o să mai joc niciodată și că mă va face. Iar eu i-am răspuns astfel: ‘Domnule Adiță, nu am greșit și nu am gafat cu nimic, iar echipa cu care am jucat atunci nu era cea mai în formă (ca urmare el le-a reziliat contractul la 90% sau acum nu mai sunt în lot), iar eu nu pot să fac singur diferența’. După acest indecent, tatăl meu a avut o discuție cu Adrian Sr. și el a recunoscut că băiatul lui a venit la mine și că a greșit. I-a promis tatălui meu că nu se pune problema ca clubul e al lui și ca nu o sa îmi aducă un deserviciu. După aceste discuții avute, bineînțeles că m-am pregătit foarte bine, și mi-am așteptat rândul. Au trecut una, două, trei, șapte etape, am văzut ca nu mi s-au dat minute și că nici nu aveau de gând să mă folosească. Ulterior, am primit informația că din pauza de iarnă să joace cu colegul meu, indiferent de rezultat sau de modul cum mă antrenez. Țin să precizez că eu sunt jucătorul echipei naționale, sunt cotat pe locul 3 în lume la U21, la o categorie cu 2 ani mai sus, și că nu-mi poate lua absolut nimeni dreptul la muncă. Mama mea a absolvit două facultăți să se ocupe de educația mea și sa ajung pe un drum bun, iar un club ca FC Universitatea Craiova, condusă de familia Mititelu, sa îmi obtureze acest traseu… Eu doresc să îmi reziliez contractul pe cale amiabila cu clubul FC Universitatea Craiova, pentru că îmi doresc să mă duc la un club la care pot juca, dacă la Universitatea Craiova nu am loc sau nu am calitatea necesară. Nu vreau să fiu sechestrat sau păstrat împotriva voinței mele si nici nu îmi doresc să consum banii acestui club inutil. Fac de 14 ani fotbal și an de an am avut performanțe extraordinare și la turneul final am ieșit portarul turneului. Îmi doresc să am continuitate ca să îmi ating scopul și țelul. Nimeni din lume nu mă poate opri din drumul meu spre performanță. Sunt un luptător!

Eu am cerut rezilierea contractului în iarnă. El mi-a promis solem și chiar și-a prezentat scuzele pentru întâmplare. M-am bucurat nespus de mult pentru echipă și rezultate, dar ulterior am aflat că nu o să mai joc indiferent de rezultate și așa eu nu pot să mai stau. O să merg unde o să joc.

Rea-intenția s-a văzut că nu m-au împrumutat către alt club, unde aș putea să joc, și nici nu m-au vândut la alt club de la care ar fi venit oferte pe orice sumă. Am informații că au cerut sume exorbitante. Este momentul în care trebuie să joc. Dacă nu joc până la vârsta de 22-23 de ani cariera mea de fotbalist s-a încheiat pentru ca nu mai e nimeni interesat de tine, decât familia. Trebuie sa demonstrez acum! Pur și simplu, din cauza amenințărilor primite nu mai am curaj sa merg la antrenamente pentru ca nu mai am siguranța integrității corporale!”, a declarat Robert Popa, potrivit Sport.ro.

”Sunt stupefiat și consternat că a putut să spună astfel de aberații și de lucruri neadevărate, pe de altă parte, acum realizez că a făcut asta pentru a-și justifica gestul urât de a nu accepta concurența la echipă și de părăsi echipa efectiv fără nicio acoperire morală, regulamentară. E un tânăr teribilist, un mare talent, un portar foarte bun, care însă nu a fost obișnuit cu postura de rezervă.

El de la Liga 3 până la Liga 1 a fost în cea mai mare parte a timpului titular, iar acum dintr-o dată s-a întâlnit cu o concurență care a făcut pentru o perioadă să fie și rezervă. Și-a exprimat nemulțumirile de foarte mult timp, am încercat să îi explicăm că va veni și vremea lui. De fapt era și în plan ca în următoarele 2-3 meciuri să intre și el, dar nu puteam să îl scoatem pe Gurău din poartă, care se află într-o perioadă foarte bună, de când e în poartă nu am pierdut niciun meci.

Un băiat care se pregătește exemplar și e la fel de talentat ca Popa. Pentru mine, amândoi au aceeași valoare sportivă și umană. Nu puteam să fac deosebiri, din păcate el este sub influența nefastă a tatălui lui. Tot fotbalul românesc știe că Robert Popa are problema cu taică-su, el îl coordonează în toate aceste lucruri, problemele care sunt la națională, le știu cei din Federație, legate de modul de a se comporta.

Ce să zic? E un tânăr care sper să își revină. Bineînțeles că rămâne, are contract valabil pe 3 ani de zile, vreau să spun că, cu toate lucrurile urâte spuse astăzi eu îl apreciez în continuare foarte mult și țin la el. E un copil, care pe fondul frustrărilor, că nu joacă, și instigarea tatălui său…a spus lucruri neadevărate, care nu îi fac cinste. El promite în continuare. E un copil răsfățat, a fost de mic și nu acceptă, când îi iei jucăria plânge. Eu zic că își va reveni, va înțelege că în viață trebuie să știi și cum să te comporți. Să vină la antrenamente, el lipsește de câteva zile, motivul e că nu joacă. Tatăl lui voia garanția că va fi titular, ceea ce e absurd, eu am sacrificat totul pentru echipă, nu pot să mă pun contra curentului și să bag în echipă jucător din moment ce concurența este în formă. Nu îl trimitem la echipa a doua, eu vreau să îl ajut să treacă peste eveniment, nu să adâncesc situația. Să se prezinte la echipă, să facă ce trebuie și va veni și vremea lui, fără presiuni și mici șantaje”, a fost replica lui Adrian Mititelu, pentru aceeași sursă, Sport.ro.

Foto: FC U 1948