Acasă Diverse ”Vreau să clădim ceva frumos la Sparta Rm. Vâlcea. Sunt sigur că...

”Vreau să clădim ceva frumos la Sparta Rm. Vâlcea. Sunt sigur că vom ajunge unde ne dorim cu seriozitate şi multă muncă”

652
0

Zilele trecute, Marius Voican, de la Brother`s, a anunţat că Mihai Lungan va fi antrenor la Sparta Rm. Vâlcea, echipă care va fi înscrisă în competiţie în această toamnă, imediat ce autorităţile vor ridica restricţiile şi vor da ”undă verde” fotbalului amator. Deşi e implicat şi într-un proiect imobiliar, alături de fostul international Florin Gardoş, Mihai Lungan, care are licenţa B în antrenorat, spune că îşi va face timp şi pentru fotbal. La Sparta va fi doar antrenor, nu şi jucător.

”Am plecat pe un drum şi e obligatoriu să-mi fac timp şi pentru fotbal. Mai am şi o grupă de copii la Olympic Rm. Vâlcea, de 2012, de care mă ocup. Facem antrenamente la CSŞ. Nu o să joc la Sparta. Consider că e dificil să şi joci, să şi antrenzei. Şi îmi ajunge. Fac antrenamente cot la cot cu băieţii, dar a cam venit momentul să pun ghetele în cui. Asta gândesc acum, dar nu ştiu ce va fi pe parcurs. Din punctul meu de vedere nu prea se împacă ambele, să fii antrenor-jucător. Pentru mine, nu va fi prima experienţă de acest fel la o echipă de seniori. Am fost timp de aproape trei ani antrenor în Anglia, la o echipă de români, amatori. Am promovat în fiecare an într-un eşalon superior. Prima dată am jucat pentru FC România, apoi am început să antrenez. Făceam, însă, doar un antrenament pe săptămână. Am făcut şi şcoala de antrenori. Am licenţă UEFA B. Ştiam că la un moment dat va veni momentul să mă apuc şi de chestia asta şi am zis să fac lucrurile în ordine, pe rând. Întâi şcoala, apoi să profesez. Proiectul cu Marius Voican sunt sigur că va ieşi bine. Dar e nevoie de timp. Noi nu ne grăbim. Vrem să facem ceva solid şi nu trebuie să sărim paşi. Treptat, creăm o echipă”, a precizat antrenorul principal al echipei Sparta Rm. Vâlcea.

Încă nu se ştie în ce eşalon va activa noua grupare din fotbalul judeţean. ”Ne trage un pic înapoi şi ne ia oarecum din elan incertitudinea provocată de pandemie. Nu ştim când vom începe, unde, la cel nivel. Cert este, însă, că suntem hotărâţi să clădim lucruri frumoase. Avem o bază sportivă extraordinară. Marius Voican e un om serios, care vrea să aibă rezultate. Eu, la fel, nu am venit doar de dragul de a face pe antrenorul. Chiar vreau să reuşim ce ne-am propus. Pas cu pas, cu seriozitate şi cu multă muncă, vom ajunge unde ne dorim. Sperăm să ne putem înscrie în Superligă, ne dorim acest lucru, dar nu ştim ce se va hotărî, ce echipe vor participa. Pe cei mai mulţi dintre băieţi îi ştiu. Am fost plecat în concediu, dar am ţinut legătura cu Romeo Chelcea, ştiu ce avem. Romeo va fi antrenor secund. Încercăm să facem un mix între jucătorii cu experienţă şi cei tineri. Vedem de ce mai e nevoie, ce putem aduce. Însă, în mare, ne dorim mulţi jucători tineri, care vor să facă performanţă, să crească, să facă faţă la Liga a III-a, Liga a II-a”, a mai adăugat Mihai Lungan.

”Am avut o experienţă plăcută la Costeşti, am cunoscut un colectiv super. A fost un an de care m-am bucurat”

Mihai Lungan nu regretă perioada petrecută la Minerul Costeşti, ci doar faptul că jucătorii nu au avut posibilitatea să meargă la barajul pentru promovare. ”Mi-a părut rău pentru ce s-a întâmplat la Costeşti. E munca noastră de un an, a băieţilor, a mea, a lui «Ţeţe». A lor, chiar de doi ani. E păcat că s-a încheiat totul aşa, dar asta e, mergem înainte. În viaţă se mai fac şi greşeli, se întâmplă. Exceptând acest moment, am avut o experienţă plăcută la Costeşti, am cunoscut un colectiv super, nişte băieţi extraordinari. Conducerea, la fel. Şi cu Ţeţe am avut o relaţie foarte bună. A fost un an de care m-am bucurat, am învăţat multe în perioada asta. De la Costeşti nu cred că va veni nimeni la Sparta. Nu ştiu exact”, a spus Miţă Lungan, despre experienţa avută alături de campioana Superligii. (S.S.)