Acasă Volei Voleibalistele Romaniţei Nicolau, de la CNMB, reprezintă Vâlcea la turneul zonal al...

Voleibalistele Romaniţei Nicolau, de la CNMB, reprezintă Vâlcea la turneul zonal al Olimpiadei Gimnaziilor

2132
0

* meciurile din cadrul acestei competiţii vor avea loc vineri, 28 aprilie, de la ora 12.30, în Sala Capela

La finele acestei săptămâni, Rm. Vâlcea va găzdui turneul zonal din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor la volei feminin. Competiţia va avea loc în Sala Capela, iar la startul acesteia se vor alinia doar trei echipe. Printre acestea se va număra şi formaţia Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. Tinerele voleibaliste vâlcene sunt antrenate de profesoara Romaniţa Nicolau şi se vor duela pentru calificarea la turneul final cu reprezentantele judeţelor Dolj (Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova) şi Gorj (Şcoala Generală Nr. 6 „Sf. Nicolae”, din Tg. Jiu). Din diferite motive, cea de-a patra participantă, reprezentanta din Mehedinţi, nu a confirmat participarea la această competiţie. Faza zonală a OG trebuia să aibă loc în mod normal la finele lunii martie, dar a fost amânată la solicitarea FR Volei, deoarece în acea perioadă s-au disputat ultimele turnee din Campionatul Naţional pentru speranţe.

Meciurile se vor juca după sistemul „două seturi câştigate din trei”

În condiţiile în care în Sala Capela nu vor mai fi prezente decât trei echipe, faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la volei feminin se va desfăşura într-o singură zi, adică vineri, 28 aprilie. Formaţiile participante vor juca fiecare cu fiecare, iar meciurile vor fi decise după sistemul „două seturi câştigate din trei”, nu în stilul clasic (cu 3 seturi din 5). Programul şi ordinea de disputare a jocurilor vor fi stabilite în dimineaţa zilei de vineri, 28 aprilie, la ora 11.00, la şedinţa tehnică a turneului. Prima partidă va începe la 12.30 (sau 13.00), iar următoarele vor avea loc, cel mai probabil, din două în două ore, după terminarea fiecărui joc fiind programată o pauză de 30 de minute. Conform regulamentului, echipa care va ocupa locul 1 la turneul din Sala Capela va obţine biletul pentru faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor.

Tinerele voleibaliste vâlcene îşi doresc calificarea la turneul final

Profesoara Romaniţa Nicolau speră că elevele sale vor avea o prestaţie bună la Olimpiada Gimnaziilor şi vor termina la final pe locul 1, pentru a merge la turneul final. „Ne dorim calificarea în ultimul act al competiţiei. Ar fi şanse de calificare, dar şi în volei mingea e tot rotundă, aşa că nu se ştie ce se poate întâmpla pe teren, în ziua meciurilor. De un lucru sunt sigură: fetele noastre sunt motivate la maximum pentru a câştiga ambele jocuri. Faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor e programată în luna mai”, a declarat Romaniţa Nicolau, antrenoare de volei la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.
Conform regulamentului de organizare a Olimpiadei Gimnaziilor, la această competiţie fiecare echipă trebuie să folosească patru jucătoare legitimate şi şase nelegitimate. Lotul echipei Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” e compus din următoarele voleibaliste: Irma Ispas, Mădălina Duţu, Teodora Niţu, Crina Dobrotă, Andreea Popovici, Ema Luican (sora Naidei Luican, de la echipa de junioare a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”), Ana Maria Lazăr, Andreea Radu, Jasmine Boierescu şi Ştefania Zaharia. (N.C.)