Acasă Volei Voleibalistele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” vor susţine probele de...

Voleibalistele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” vor susţine probele de control pe 9 aprilie

2342
0

* jucătoarele care nu vor îndeplini baremul fixat de FR Volei nu vor juca la turneul semifinal

Voleibalistele de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi-au continuat pregătirile pentru turneul semifinal al Campionatului Naţional de junioare. Potrivit afirmaţiilor antrenorului Marius Mărgărit, componenţa grupelor, precum şi oraşele unde se vor disputa cele patru turnee vor fi stabilite marţi, 4 aprilie.
Tehnicianul vâlcean a mai precizat că elevele de la CNMB vor fi prezente duminică, 9 aprilie, la probele de control organizate de FR Volei. La acestea vor participa toate cele 12 componente ale echipei vâlcene „La probele de control, pot participa doar jucătorii care fac parte din echipele încă angrenate în competiţii. Noi vom merge în Capitală cu 12 fete şi sper să treacă toate cu brio aceste examene fizice. Pentru că mai departe, în faza semifinală, vor mai drept de joc doar cele care vor lua probele de control. Astfel, dacă una sau două vor rata testele, acestea nu vor mai participa la turneul semifinal, iar noi vom rămâne din start cu un efectiv incomplet”, a declarat Marius Mărgărit, care a fost prezent marţi, 28 martie, la Adunarea Generală a FR Volei.
Acesta a menţionat că tinerele voleibaliste vâlcene vor fi testate din punct de vedere fizic, la şase probe. Este vorba de: săritura în înălţime cu elan, cu o mână, săritură în înălţime cu elan, cu două mâini, deplasare laterală pe 4 metri, flexibilitate abdomen (cu un timp de pauză de 15 secunde, între două serii de exerciţii de câte 30 secunde), tripla săritură de pe două picioare şi deplasare pe 6×5 metri. Marius Mărgărit a afirmat că pentru toate acestea se acordă un anumit punctaj, iar la final, când se va face totalul, toate jucătoarele trebuie să îndeplinească baremul fixat de Federaţia Română de Volei. (N.C.)