Volei

Voleibalistele de la CNMB participă la faza zonală a ONSŞ, rezervată echipelor de liceu

margarit nicoleta si marius 2011* competiţia va avea loc vineri, 1 aprilie, şi sâmbătă, 2 aprilie, în Sala Capela din Rm. Vâlcea

La finele acestei săptămâni, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” va reprezenta Vâlcea la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, competiţie rezervată echipelor de liceu. Turneul va avea loc în Sala Capela din Rm. Vâlcea, şi va aduna la start patru echipe. Astfel, pe lângă formaţia vâlceană, şi-au mai anunţat participarea grupările din Argeş, Dolj şi Dâmboviţa. Celelalte două judeţe (Olt şi Gorj) au declarat forfait acestei competiţii tradiţionale. Meciurile se vor desfăşura în sistem campionat, fiecare cu fiecare, aşa că vor fi programate trei runde.

Prima etapă va avea loc vineri, 1 aprilie, începând cu ora 15.00, cea de-a doua se joacă sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 9.00, iar ultima tot sâmbătă,  dar de la ora 15.00. Potrivit afirmaţiilor antrenorului Marius Mărgărit, programul se va stabilit la şedinţa tehnică de vineri, 1 aprilie, de la ora 12.00. La final, prima clasată va accede la faza finală a ONSŞ.
„La faza zonală a ONSŞ, rezervată echipelor de liceu, nu vor mai veni decât trei echipe dintre cele cinci care au fost repartizate iniţial în această grupă. Este vorba de cele din Craiova, Piteşti şi Târgovişte. Teoretic, avem şanse să câştigăm turneul, deşi echipele sunt foarte echilibrate. Deznodământul meciurilor depinde de cum se va prezenta fiecare echipă la ora jocului. Nu pot să zic că e o diferenţă prea mare între o echipă şi alta, din punct de vedere al valorii. Toate cele patru formaţii sunt cam de aceeaşi valoare, rămâne de văzut care acestea îşi va dori mai mult să ajungă la turneul final”, ne-a declarat Marius Mărgărit, antrenor de volei la CNMB.

„Anul acesta, etapa de zonă a ONSŞ, de la licee, va fi mai disputată decât de obicei”
* spune Nicoleta Mărgărit, antrenoarea fetelor de la CNMB

La faza zonală a ONSŞ, CNMB va fi reprezentată doar de jucătoarele din clasele IX-XII, nu şi de cele mai mici, din clasa a VIII-a. Astfel, din lot vor face parte junioarele pe care Nicoleta Mărgărit a contat şi până acum în Campionatul Naţional, lângă care va evolua şi Andreea Cârstea, singura elevă de clasa a IX-a din lotul de cadete. „De regulă, la ONSŞ participă echipele reprezentative ale judeţelor respective, însă în multe cazuri se întâmplă ca toate componentele lotului să facă parte dintr-un singur liceu, cum e cazul nostru şi al Colegiului «Nicolae Titulescu», din Craiova. În schimb, de la Piteşti şi Târgovişte, vor veni probabil voleibaliste de la licee diferite, din cauză că sportivele nu învaţă la aceeaşi şcoală. În opinia mea, anul acesta, etapa de zonă a ONSŞ, de la licee, va fi mai disputată decât de obicei”, ne-a precizat şi Nicoleta Mărgărit, antrenoarea junioarelor de la CNMB. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button