Acasă Atletism Visul unei campioane – Dana Maria Govoreanu, susţinut de zeci de vedete...

Visul unei campioane – Dana Maria Govoreanu, susţinut de zeci de vedete din România

562
0

Astăzi, când postul Antena 1 împlineşte 27 de ani de existenţă pe piaţa media, proiectul ambiţios „Ajut eu!” revine cu o nouă ediţie în care românii de pretutindeni au posibilitatea să schimbe destine şi să trăiască emoţia binelui.

Gala maraton, prezentată de Alessandra Stoicescu şi Mihai Morar, a avut în prim plan cu o sportivă de la Vâlcea – Dana Maria Govoreanu, campioană la 100 şi 400 de metri garduri, al cărei vis este să ajungă la Jocurile Olimpice şi, într-o bună zi, să devină cea mai bună atletă din lume. Profesoara Alina Borţa a descoperit-o într-un sat din Muereasca, unde copila trăia doar cu bunica, pentru că mama ei lucrează în Italia. Antrenoarea a adus-o la ea acasă, la Rm. Vâlcea, şi a început să o pregătească aşa cum se cuvine. Povestea ei a impresionat o ţară întreagă. Românii care doresc să o ajute pot face donaţii în conturile deschise la Banca Transilvania de Fundaţia “Mereu Aproape” (lei – RO86BTRL000AJUTEU8848RON; euro – RO32BTRL000AJUEUR8848 EUR), CIF 18212553.

Dana Maria Govoreanu a fost susţinută la Antena 1 şi printr-un moment artistic cu totul deosebit. Cristi Iacob a devenit Jovanotti şi a cântat piesa L’Oblemenco del Mondo. Vizibil emoţionat, artistul a mărturisit că n-ar fi concurat niciodată la “Te cunosc de undeva”, pentru că este ceva foarte greu, dar motivaţia dată de povestea Danei l-a convins imediat să urce pe scenă. Cristi Iacob a mai avut un dar pentru sportiva din Vâlcea – echipamente de la Salomon. Şi campioana Gabriela Szabo a dorit să contribuie cu ceva la împlinirea visului tinerei atlete, aşa că nu doar a venit – alături de Liviu Vârciu, Dorian Popa, Amalia Năstase, Antonia, Adelina Pestriţu, Selly, Răzvan şi Dani, Andra Gogan, Mirela Vaida, Alina Puşcaş, Cosmin Seleşi, Iuliana Beregoi, Şerban Copoţ, Dan Badea, Adda, AMI, Andrei Ştefănescu, Ozana Barabancea, Laura Lavrig, Nicole Cherry, Amna şi multe alte vedete – să o susţină pe micuţa campioană, dar a şi anunţat că Dana se va putea antrena la CSN “Snagov”, unde, de-a lungul timpului, generaţii întregi de mari sportivi s-au pregătit.