Acasă Liga Nationala Viitorul sezon al Ligii Florilor va începe pe 1 septembrie

Viitorul sezon al Ligii Florilor va începe pe 1 septembrie

116
0

* primele cinci runde se vor juca la foc automat, până pe 20 septembrie

Pe 28 mai, la şedinţa Comisiei Tehnice din cadrul FRH, oficialii din Capitală au bătut în cuie calendarul competiţional pentru viitorul sezon al Ligii Florilor, dar nu şi programul etapelor. Împerecherea a avut loc abia săptămâna trecută, când grupările au aflat ordinea în care se vor întâlni în ediţia 2018-2019.
Preşedintele de la SCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru, s-a bucurat că „ţintarul” a fost deja stabilit, pentru că era nevoie ca staff-ul tehnic să cunoască din timp toate adversarele din debutul noului campionat. „La finele lunii mai, s-a stabilit doar calendarul de desfăşurare a etapelor din Liga Florilor, nu şi cu cine va juca fiecare echipă. Atunci, chiar am cerut Federaţiei ca împerecherea să fie făcută cât mai repede, pentru că, de regulă, programul de pregătire îl mai faci şi în funcţie de adversarele pe care ştii că le înfrunţi în primele runde. Trebuia să ştim din timp unde vom juca şi cu cine, dacă sunt echipe puternice sau mai slabe”, a precizat Berbecaru.

Două dintre rivalele din primele patru runde vor fi adversarele SCM-ului la turneele amicale din vară

Două dintre echipele pe care SCM Rm. Vâlcea le va înfrunta în primele runde ale Ligii Florilor vor fi şi adversarele echipei noastre la turneele amicale din această vară. Astfel, în cea de-a doua rundă, Iryna Glibko, Yuliya Dumanska & Co. vor juca, pe teren propriu, cu SCM Craiova, cu care se va duela într-un turneu amical pe 3-4 august, în Sala Traian. Altfel, în etapa a IV-a, formaţia antrenată de Florentin Pera va juca, tot pe teren propriu cu HC Zalău, pe care o va întâlni la celălalt turneu de pregătire din Sala Traian, din 17-18 august. „Ştiam că e posibil să ne duelăm în primele runde din campionat cu echipele cu care ne programasem meciuri la turneele din această vară. Ăsta e riscul, şi pentru noi, şi pentru celelalte grupări, dacă «ţintarul» nu se stabileşte din timp! Dar nu puteam însă să aşteptăm tragerea la sorţi a campionatului şi să nu programăm turneele respective sau să nu ne stabilim adversarii. Dacă nu am fi bătut în cuie, până acum, perioada de pregătire, eram o echipă amatoare, nu profesionistă! Era nevoie să ne grăbim, pentru că şi aşa avem probleme din cauză că Râmnicul e un oraş unde cu mare greutate poţi să găseşti locuri de cazare pentru echipele care vin la turnee, deoarece spaţiul hotelier al Vâlcii este foarte redus”, a adăugat Petre Berbecaru.
În încheiere, oficialul de la SCM Rm. Vâlcea a mai precizat faptul că primele cinci etape ale noului sezon al Ligii Florilor se vor disputa „la foc automat”, între 1 şi 20 septembrie. Ulterior, campionatul se va întrerupe pentru a face loc pregătirilor echipei naţionale a ţării noastre. (N.C.)