Acasă Liga III Viitorul Dăești, vicecampioană! ”Vulturii” merg la barajul de promovare. Aniversare fericită pentru...

Viitorul Dăești, vicecampioană! ”Vulturii” merg la barajul de promovare. Aniversare fericită pentru Joe Panait

1403
0

Din play-off-ul Ligii a III-a mai rămăseseră două etape de disputat. Vineri, 12 mai, s-a mai dus o rundă. Aceasta a adus deznodământul dorit pentru Viitorul Dăești. După un sezon cu rezultate oscilante, șuișuri și coborâșuri, ”vulturii” au obținut, pentru al doilea an la rând, titlul de vicecampioni în Liga a III-a. Vor termina pe locul secund, fără să mai conteze ultima etapă. Ce aduce cu ea această poziție? Garanția disputării barajului semifinal pentru promovarea în Liga a II-a.

Formația pregătită de Cristi Munteanu și Alin Bunescu a dat piept, în această rundă, cu Flacăra Horezu, echipă care nu a reușit să câștige puncte în play-off. Dăeștenii au încercat să câștige, să nu stea la mâna celor de la Alexandria (care a dat piept cu Roșiori). Partida de la Fedeleșoiu a început promițător pentru un joc spectaculos. Moise a avut o primă șansă pentru Flacăra. A pătruns în flancul drept, a șutat, dar Mario Diaconescu a blocat bine. Imediat, pe un contraatac, Njindja a fost aproape de a aduce gazdele în avantaj, însă Sporea a menținut scorul alb. Apoi Pîrvulescu, după o fază fixă, putea să încline balanța în favoarea gazdelor.

Focul de început s-a stins ulterior. Au mai fost două situații de gol ale dăeștenilor până la pauză, dintr-o lovitură liberă executată de Costea și alta după un corner al lui Pîrvu. Pîrvulescu a trimis balonul cu capul, mingea fiind ușor deviată în bară de Sporea, apoi a ajuns la Samson, în doi metri, însă Nwabueze, dezechilibrat, a ratat. În minutul 45, Moise a dat emoții Viitorului, cu un șut în cros. Mingea a prins efect, din pământ și s-a scurs puțin pe lângă bară.

În partea secundă, Flacăra nu a mai pus probleme în atac. Și dăeștenii păreau neputincioși. Costea, în câteva rânduri și un șut de la distanță, respins de pe linia porții de Stanciu au fost acțiunile de atac mai periculoase ale gazdelor. Meciul curgea către un 0-0 când, în ultimul minut al prelungirilor, în 90+4, Robert Pîrvu, intrat pe teren în minutul 12, după accidentarea lui Cioinac, a executat impecabil o lovitură liberă din stânga, din apropiere de linia de margine, direct peste apărare, la colțul lung și direct în plasă. Ultimul derby local al sezonului s-a terminat la scorul de 1-0 și Dăești începe pregătirea pentru dubla manșă cu Blejoi (campioana din Seria a V-a a Ligii a III-a), programată pentru 24 și 27 mai. Primul meci va fi la Fedeleșoiu.

Și dacă ar fi pierdut cu Horezu, Viitorul tot pe locul 2 rămânea, fără să mai conteze ultima etapă. CSM Alexandria a învins Roșiori cu scorul de 4-0 și astfel ultimul duel între Viitorul și Sporting, de la Roșiori, va fi fără importanță, doar pentru palmares.

La finalul întâlnirii, ”vulturii” l-au sărbătorit pe președintele clubului. Joe Panait a schimbat prefixul. A împlinit 50 de ani, o aniversare pe care Cristi Munteanu, Alin Bunescu și compania i-au făcut-o fericită. Primarul George Popolan a fost, de asemenea, în vestiar, l-a felicitat pe Panait, dar și întreaga echipă, pentru calificarea la barajul pentru Liga a II-a.

Viitorul Dăești: Păușescu – Pîrvulescu, Samson, Vasile, Popolan, Ghiță, Tchassem, Njindja, Diaconescu, Cioinac, Costea. Au mai intrat: Pîrvu, Garcia, Nicula și Grecu.

Flacăra Horezu: Sporea – Stanciu, Moldovan, Defta, Ivan, Precup, Vrabie, Mitru, Mirică, Popa, Moise. Au mai jucat: Șandru și Niculcea.