Acasă Liga III Viitorul Dăești și Flacăra Horezu revin pe teren la toamnă

Viitorul Dăești și Flacăra Horezu revin pe teren la toamnă

557
0

Joi după-amiază, Răzvan Burleanu s-a întâlnit din nou cu reprezentanții cluburilor de Liga a III-a. De această dată, având în față răspunsurile oferite de aceștia la 14 întrebări concepute pentru a conduce către o decizie potrivită în contextul condițiilor actuale. Pentru că aproximativ trei sferturi dintre cluburile din cel de-al treilea eșalon au transmis că nu au posibilitatea de a respecta protocoalele impuse după ridicarea stării de urgență, pentru reluarea pregătirilor și ulterior a competiției, s-a ajuns la concluzia că decizia cea mai bună este înghețarea campionatului.

Conform propunerii FRF, ar urma să promoveze direct în Liga a II-a liderele din seriile I și IV, respectiv Aerostar Bacău și FC Universitatea Craiova 1948, care s-au desprins de restul plutonului și a căror supremație nu poate fi contestată. În celelalte serii, unde diferența între primele clasate și formațiile de pe locul secund este mai mică de trei puncte, ar urma să aibă loc meciuri de baraj, tur-retur, pentru stabilirea echipelor care vor completa Liga a II-a. La retrogradare, situația e clară. Niciuna dintre echipele aflate acum în zona ”nisipurilor mișcătoare” din subsolul clasamentelor nu se va întoarce la județ dacă nu-și dorește acest lucru și dacă vrea să continue în Liga a III-a. Așadar, nu retrogradează nimeni.

Viitorul sezon competițional ar urma să aibă la start 90 de echipe, împărțite tot în cinci serii (dar a câte 18 formații). Campionatul va începe în septembrie. Așadar, cu Viitorul Dăești și Flacăra Horezu ne vom revedea la toamnă. O decizie finală în privința Ligii a III-a se va lua săptămâna viitoare.