Acasă Liga III Viitorul Dăești, prima victorie din 2021. Sparta a lăsat o impresie bună...

Viitorul Dăești, prima victorie din 2021. Sparta a lăsat o impresie bună și în acest joc

910
0

Sâmbătă, 20 februarie, Viitorul Dăești a disputat o nouă partidă de verificare. După jocul de la Tg. Jiu, cu Pandurii (încheiat la scorul de 1-1), Adi Popa & Co. au înfruntat o echipă care va participa, cel mai probabil, în Liga a IV-a, pe plan județean (atunci când autoritățile vor permite reluarea competițiilor de fotbal amator), pe Sparta Rm. Vâlcea. Disputa s-a încheiat favorabil formației de Liga III-a vâlcene, care s-a impus cu scorul de 4-2. Dăeștenii au trecut în avantaj rapid, după doar șase minute de joc, după reușita lui Gabi Precup. Imediat, la distanță de doar două minute, George Neacșu a dublat diferența, după o pasă în centru, trimisă din partea dreaptă, de Octavian Vasile. Apoi Ștefan Popa și Bălțățeanu (Dică și Sică) au ratat două ocazii mari pentru Sparta, care a redus până la urmă din handicap, în minutul 38, din penalty, prin Bălțățeanu. În debutul părții secunde, Văcaru a avut șansa egalării, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara laterală. În minutul 60, Vasile a refăcut avantajul dăeștenilor, de două goluri, trimițând balonul pe sub portarul advers (3-1). Până la final, pentru formația pregătită de Mihai Lungan și Romeo Chelcea a mai înscris Bogdan Fuiorea (”servit” de Alexandru Bălțățeanu, autorul primului gol, unul dintre jucătorii importanți din lotul Spartei), iar pentru Viitorul – Radu Georgescu.

A fost un joc de pregătire în care s-au făcut niște greșeli. Trebuie să le eliminăm cât mai repede pentru că se apropie începerea campionatului. Trebuie totuși să avem o atitudine mult mai bună. Tocmai de-asta sunt bune jocurile amicale, pentru că vedem unde trebuie să mai lucrăm, să corectăm greșelile și să avem evoluții din ce în ce mai bune. Partida cu Sparta cred că a fost un antrenament bun pentru ambele echipe”, a fost concluzia lui Adrian Popa, antrenorul-jucător al Viitorului, după amicalul de sâmbătă.

Formația din Fedeleșoiu nu s-a bazat în acest meci pe Florin Costea, care a urmărit partida de pe margine, din cauza unor dureri lombare. De asemenea, Ciprian Talpoș nu a putut fi utilizat, tot din cauza unor probleme medicale (o întindere). Staff-ul tehnic a hotărât să nu riște cu cei doi, care sunt așteptați, însă, la antrenamente, săptămâna viitoare.

Viitorul Dăești: Marinoiu – Vasile, Mocioacă, Munteanu, Samson Nwabueze, Pîrvu, Precup, Iordache, Iordache, A. Popa, S. Preda, Neacșu. Au mai intrat: Georgescu, Gogete, Panait, Mihai Deaconescu, Bărbuți, Pufu, Bicuschi, Popolan, Rizea, Mario Diaconescu, Dima, Bunescu, Roșianu.

Sparta Rm. Vâlcea: Giumelea – Fuiorea, Văcaru, Streinu, Chebar, Claudiu Popa, Neacșu, Târș, Ștefan Popa, Alexandru Bălțățeanu, A. Burtoi. Au mai intrat: Fredy Dumitru (care l-a înlocuit pe ”Dică” Popa, ieșit în prima repriză de pe teren, accidentat), Angi Dumitrescu, Galoi, Bolovan, Voicu, Vâlceanu, Roșianu, Vlad Lăzărescu, Edi Popa, Radu Mocioacă. A lipsit Mădălin Bărzăgeanu.