Acasă Liga III Viitorul Dăești a pierdut șefia în Liga a III-a. Vâlcenii, 55 de...

Viitorul Dăești a pierdut șefia în Liga a III-a. Vâlcenii, 55 de minute în inferioritate numerică la Slatina

862
0

Etapa a VII-a din Seria a VI-a a Ligii a III-a a început cu derby-ul dintre CSM Slatina și Viitorul Dăești, singurele formații neînvinse în această grupă. Vâlcenii se aflau pe primul loc, având cu două puncte în plus față de olteni. Ecartul nu s-a menținut. Adi Popa & Co. au pierdut șefia grupei. Partida de la Slatina s-a încheiat la scorul de 2-0 în favoarea gazdelor. Diferența a fost făcută în partea secundă.

În prima repriză, formația din Fedeleșoiu s-a apropiat în câteva rânduri periculos de poarta adversă. Adi Popa a ratat cea mai mare ocazie după doar cinci minute de la primul fluier. Portarul Cătălin Preduț a scos un gol ca și înscris. Toate calculele Dăeștiului au fost date peste cap cu 10 minute înainte de pauză. În minutul 35 balanța s-a înclinat spre Slatina. Arbitrul Bogdan Dumitrache (din București) a scos cartonașul roșu după o intrare mai tare a lui Robert Pîrvu la Alexandru Cincă. Rămași cu un om în minus, misiunea dăeștenilor a devenit și mai dificilă.

În partea secundă, Slatina a profitat de postura favorabilă și a rupt echilibrul. În minutul 63, David Oprescu a încercat să-l surprindă, cu un șut din afara careului, pe Păușescu. Portarul trupei din Fedeleșoiu a scos mingea din poartă: 1-0. Viitorul a sperat să revină, însă în scurt timp Slatina și-a dublat avantajul. Popovic a dus scorul la 2-0, cu 20 de minute înainte de final. Gruparea vâlceană a avut mai multe acțiuni bune, în jumătatea adversă, în ultimele minute. Ceapă, Costea, intrați în partea secundă, au trecut pe lângă gol. Deznodământul a fost, așadar, favorabil, formației oltene, care a provocat prima înfrângere pentru Dăești. Victoria o duce pe Slatina pe primul loc. Următorul duel dintre cele două va avea loc la Fedeleșoiu, în primăvară, pe 12 martie, în chiar prima etapă oficială din 2022. Până atunci mai sunt multe meciuri de jucat. În următoarea etapă, Viitorul va da piept, pe teren propriu, cu Minerul Costești.

Viitorul Dăeștia mizat, la Slatina, pe: Păușescu – Samson, Mocioacă, Munteanu, Grosu, Iordache, Pîrvu, Vasile, Precup, Fierbințeanu și Adi Popa. Au mai jucat: Ceapă, Mitru, Ovidiu Popescu, Florin Costea, Pîrvulescu.