Acasă Diverse Viitorul Dăeşti, în faţa unei calificări istorice în şaisprezecimile Cupei României

Viitorul Dăeşti, în faţa unei calificări istorice în şaisprezecimile Cupei României

554
0

După cum am anunţat şi în ediţia trecută a publicaţiei noastre, marţi, 20 octombrie şi miercuri, 21 octombrie, vor avea loc meciurile din cadrul turului 4 al Cupei României. Are şi Vâlcea o reprezentantă în această fază a competiţiei, pe Viitorul Dăeşti. Trupa lui George Popolan va înfrunta, pe teren propriu, echipa de Liga a II-a Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Formaţia gorjeană nu se află într-o postură tocmai comodă în campionat. În şase etape, gruparea pregătită de Flavius Stoican a obţinut doar şapte puncte, din două victorii şi un egal. Are trei înfrângeri, cel mai recent insucces fiind înregistrat în week-end-ul trecut, când Poli Timişoara s-a impus la Tg. Jiu cu 1-0. Viitorul Pandurii Tg. Jiu este fosta ACS Şirineasa, preluată de Nicu Sarcină, formaţie care a evoluat, pentru o vreme, la Petroşani, care a fost antrenată şi de fostul principal de la Dăeşti, Gabi Mangalagiu. O parte din jucătorii de azi ai echipei din Fedeleşoiu au evoluat pentru vechea Şirineasa, printre care Vasile, Iordache, Pîrvu, Costea, Marinoiu. ACS Şirineasa şi-a schimbat denumirea în ACS Energeticianul, iar apoi a devenit Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Pentru cei care nu cunosc componenţa lotului trupei gorjene, în cel mai recent meci, cu ASU Poli Timişoara, Flavius Stoican s-a bazat pe jucătorii: Roberto Bodea – Adrian Ciul (83 – Sebastian Chelariu) , Cristian Oros, Paul Copaci, Vlad Prejmerean (83 – Alexandru Enache) – Paul Chiorean (70 – Alexandru Gîrbiţă), Mihai Lixandru, Andrei Dragu, Paul Mitrică, Goran Paunchici (57 – Vlad Şerbănescu) – Andrei Luduşan (70 – Alexandru Bădăuţă). Au mai fost trecuţi pe raport: Denis Rusu, Alexandru Misarăş, Alexandru Băican şi Alexandru Trancă.

În altă ordine de idei, FRF a făcut cunoscute câteva detalii referitoare la Cupa României, pe care vi le redăm în continuare:

”Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regula de vârstă şi regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. Astfel, în partidele în care se întâlnesc formaţii de Liga 2 cu formaţii de Liga 3, în ceea ce priveşte regulile de vârstă ale tinerilor jucători, se vor aplica reglementările de la Liga 3. În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza testărilor pozitive pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligaţia asigurării costurilor de organizare, cu excepţia baremurilor de arbitraj şi delegat de joc care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligaţia de a achita baremul de arbitraj şi delegat de joc în întregime, echipa oaspete având obligaţia de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare. Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 şi Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum şi cele din Cupa României (faza naţională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenţi medicul delegat şi medicul echipei gazdă. În conformitate cu prevederile articolului 7, alineat c din RSTJF, jucătorii vor trebui să aibă aplicată pe carnetul de legitimare viza medicală acordată de unitatea medico-sportivă competentă”.

Programul turului 4 al Cupei României

• Marţi, 20 octombrie (Ora 14.30):
Şoimii Lipova – Ripensia Timişoara _-_
Viitorul Şelimbăr – Universitatea Cluj _-_
Progresul 1944 Spartac – FC Rapid _-_
ACSO Filiaşi – FC Universitatea Craiova 1948 _-_
CSM Slatina – Turris Tr. Măgurele _-_

• Miercuri, 21 octombrie (Ora 14.30):
Dacia Unirea Brăila – SCM Gloria Buzău _-_
Ghiroda şi Giarmata Vii – ASU Poli Timişoara _-_
Municipal Braşov – Csikszereda Miercurea Ciuc _-_
Şomuz Fălticeni – Ceahlăul Piatra Neamţ _-_
Huşana Huşi – CSM Focşani 2007 _-_
Axiopolis Cernavodă – Farul Constanţa _-_
Mostiştea Ulmu – Dunărea Călăraşi _-_
Metaloglobus Bucureşti – Petrolul Ploieşti _-_
Concordia Chiajna – CS Mioveni _-_
Viitorul Dăeşti – Viitorul Pandurii Tg. Jiu _-_
CSC Sânmartin – Fotbal Comuna Recea _-_