Acasă Liga III Viitorul Dăești, egalată din penalti la Filiași, în ultimul minut

Viitorul Dăești, egalată din penalti la Filiași, în ultimul minut

515
0

* trupa din Fedeleșoiu a mai avut un gol anulat pentru off-side

Viitorul Dăești a fost foarte aproape de a obține o nouă victorie în Liga a III-a. Fomația pregătită de Gabi Managalgiu și Lucian Giurcă a condus în două rânduri la Filiași. În minutul 36 era 2-0. Neacșu a deschis scorul în minutul 17, iar cu 10 minute înainte de finalul primei reprize Pîrvu a majorat avantajul dăeștenilor la 2-0 din penalti. Gazdele au redus din handicap chiar înainte de pauză, prin Armășelu. Același jucător avea să înscrie din nou în minutul 63 și să restabilească echilibrul pe tabelă (2-2). La acest scor, dăeștenii au marcat din nou, prin Proteasa, însă golul nu a fost validat. De la margine s-a ridicat fanionul, pentru off-side, spre nemulțumirea oficialilor vâlceni. Până la urmă, Viitorul a punctat din nou la Filiași. Florin Costea a înscris golul 3 în minutul 87. Se prefigura o victorie a trupei din Fedeleșoiu. Însă, la 3-2, în minutul 90, arbitrul a indicat punctul cu var, o altă decizie contestată de dăeșteni. Același Alexandru Armășelu a punctat din punctul cu var și a adus un punct gazdelor, scor final: 3-3.

”Au mai fost și alte meciuri în care am fost dezavantajați, dar ca acum, să ne scoată mingea din poartă și să inventeze un penalti nu ni s-a mai întâmplat. La 2-2, Costea a șutat, mingea a fost respinsă și a ajuns la Proteasa, care-a marcat. Asistenul a ridicat off-side. Nici vorbă de așa ceva. În primul rând, Costea cred că era chiar mai avansat decât Proteasa în momentul șutului. Apoi, copilul a venit din spate. Chiar nu am ce să le reproșez băieților de această dată. Au avut atitudine, au jucat cu ambiție și determinare, am fost peste adversar. Meritam să câștigăm. Am mai avut 2-3 ocazii, au avut și ei o bară. Consider că am pierdut două puncte, nu am câștigat unul. Am condus cu 2-0 și 3-2. Nu meritam să pierdem, mai ales de maniera aceasta”, a spus George Popolan, după partida de la Filiași.
Viitorul Dăești s-a bazat în acest joc pe jucătorii: Panait – Lăzărescu, Bucei, Roșianu, Vasile, Iordache, Proteasa, Pîrvu, Rizea, Neacșu, Costea. Au mai intrat Ion Marian, Talpoș, Horumbă și Dobre.
În următoarea etapă, Viitorul Dăești va primi vizita liderei Universitatea Craiova 1948. Meciul va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 14.00.