Acasă Liga Nationala Viitoarea portăriţă de la HCM Rm. Vâlcea, Yuliya Dumanska, eroina Craiovei în...

Viitoarea portăriţă de la HCM Rm. Vâlcea, Yuliya Dumanska, eroina Craiovei în finala Cupei EHF

232
0

SCM Craiova şi-a adjudecat, în premieră, Cupa EHF la handbal feminin. Vineri seara, trupa din Bănie a dispus, pe teren propriu, de Vipers Kristiansand, cu scorul de 30-25, diferenţa de cinci goluri fiind suficientă pentru a câştiga trofeul pus în joc. Aşa cum se cunoaşte, în manşa tur, din Norvegia, oltencele au fost învinse cu 26-22.

Eroina partidei retur de la Craiova a fost, fără îndoială, portăriţa Yuliya Dumanska (21 de ani), viitoarea componentă a echipei HCM Rm. Vâlcea din vară. Aceasta a avut două intervenţii senzaţionale, cu doar 20 de secunde înainte de finalul meciului, când a apărat, în aceeaşi fază, două şuturi de pe semicerc ale nordicelor, care au menţinut scorul de 30-25 pe tabela de marcaj. Dacă Vipers Kristiansand ar fi înscris atunci şi s-ar fi făcut 30-26, Cupa EHF ar fi mers în Norvegia, pentru că echipa adversă ar fi dat mai multe goluri în deplasare.

Aşa cum se cunoaşte, portăriţa echipei naţionale a României, Yuliya Dumanska, a fost prima achiziţie a oficialilor de la HCM Rm. Vâlcea pentru viitorul sezon competiţional, transferul handbalistei născute în Ucraina fiind perfectat încă din luna martie.

Din câte se pare, tot din Bănie ar urma să mai ajungă în Sala Traian şi coordonatoarea de joc Andreea Pricopi (24 de ani), care şi-a trecut de două ori numele pe lista marcatoarelor în partida retur cu Vipers Kristiansand, de vineri, 11 mai, după ce a înscris trei goluri şi în manşa tur, din Norvegia. (N.C.)