Acasă Diverse Victorii pe linie pentru Energetic şi Chimia în campionatele de junioare I...

Victorii pe linie pentru Energetic şi Chimia în campionatele de junioare I şi III

140
0

În week-end s-au desfăşurat primele meciuri din campionatele de handbal dedicate junioarelor. Trei dintre partidele programate au avut loc la Vâlcea. Doar junioarele 2 de la Chimia nu au jucat. Adversarele, de la Sibiu, s-au retras în ultimul moment din competiţie. În schimb, pe teren au fost junioarele I de la Energetic şi junioare 3 de la Chimia şi Energetic. Toate s-au bucurat de succes.


Formaţia pregătită de Ionel Gheorghe (de junioare I, de la Energetic), a dispus cu scorul de 47-13 de ACS Traian Lalescu Hunedoara. Oaspetele au înscris doar trei goluri în prima repriză. Succesul categoric a instalat-o din prima pe Energetic în fruntea ierarhiei Seriei E. În etapa a doua, programată pentru sâmbătă, 25 septembrie, Energetic va juca, la junioare I, tot pe teren propriu, cu echipa Liceului Teoretic Traian Vuia, din Reşiţa.
La junioare 3, Chimia a câştigat cu 22-21 confruntarea cu CSŞ Sibiu. Formaţia pregătită de Dana Joiţa şi Claudia Din a pierdut doar o repriză din cele trei şi priveşte cu încredere către următoarele runde. În runda de sâmbătă, Chimia merge la Vulcan, pentru întâlnirea cu CSM Mihai Viteazul, din localitate.
Junioarele 3 de la Energetic au acumulat cinci puncte după primul meci, cu CSŞ Petroşani şi şi-au asigurat primul loc în Seria H. Elevele Luminiţei Dinu au câştigat cu 7-2 prima repriză, cu 14-10 pe a doua şi cu 10-6, pe ultima. Scorul general a fost 31-18 pentru Energetic.

”Fetele erau dornice să începem campionatul. S-au pregătit bine, atât din punct de vedere fizic, pe Capela, cât şi tehnico-tactic, în sală. A venit şi prima etapă. S-au bătut pentru fiecare minge, au avut ambiţie, determinare, dorinţă de victorie, au arătat ca o echipă, s-au ajutat una pe alta. Nu mai sunt la început. Lucrăm de 5-6 ani împreună, iar rezultatele trebuie să înceapă să se vadă. Au dispărut emoţiile, au început să se lege relaţii de joc. Mai sunt lucruri de pus la punct, dar de la etapă la etapă sunt convinsă că va fi din ce în ce mai bine, se va cunoaşte o evoluţie. Suntem pe drumul cel bun. Cine va avea continuitate în pregătire şi va da dovadă de seriozitate, va câştiga”, a declarat fostul mare portar al României, Luminiţa Huţupan Dinu, antrenoarea junioarelor 3 de la Energetic. În etapa viitoare (sâmbătă, 25 septembrie), elevele sale vor da piept cu Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva.