Acasă Liga Nationala Victorie scontată pentru SCM Rm. Vâlcea în Sala Rapid, din Capitală

Victorie scontată pentru SCM Rm. Vâlcea în Sala Rapid, din Capitală

2001
0

Miercuri, 12 ianuarie, la o săptămână distanță de derby-ul cu Minaur Baia Mare, SCM Rm. Vâlcea a jucat din nou în Liga Florilor. De această dată în deplasare, contra penultimei clasate, CSU Știința București. Calculele de acasă s-au potrivit cu cele din teren, în sensul în care echipa de la poalele Capelei a obținut o victorie clară în Sala Rapid, din Capitală. Succesul s-a conturat încă din prima repriză, una pe care elevele norvegianului Bent Dahl au încheiat-o cu un avans de opt goluri, fără să se forțeze, cu destul de multe greșeli, atacuri ratate pe neatenție, lipsă de concentrare.

Gazdele au condus cu 2-0. Boljevic și Cazanga au marcat pentru Știința, însă oaspetele au replicat imediat, prin Asma Elghaoui. Tunisianca a înscris de trei ori la rând și a adus formația vâlceană în avantaj (2-3). În minutul 11, ”municipalele” erau la patru lungimi în față (4-8). Câteva momente de automulțumire au condus către o secetă de goluri în dreptul Vâlcii de șase minute. Bucureștencele au profitat, dar nu la maxim. Au venit la două goluri în spate (6-8), după ce au jucat, două minute, și în superioritate, Levchenko fiind sancționată cu eliminare temporară. De la 6-8, s-a făcut 6-12. Sfaturile date de Bent Dahl în timpul de odihnă solicitat au avut efect. Levchenko, de două ori, Gonzalez și Lupei au făcut viața SCM-ului mai ușoară. Și apărarea a ajutat în aceste momente. Știința a avut opt minute fără gol marcat. Finalul reprizei a adus-o pe Vâlcea într-o postură și mai favorabilă. Glibko a marcat ultimul gol din primele 30 de minute, din 7 metri. Gazdele au avut ultimul atac, dar Hosu s-a opus golului. 18-10 pentru SCM s-a întegistrat la pauză.

Dăscălete, ”cadou” nedorit după schimbarea prefixului: nasul spart

Tabela a rămas neschimbată timp de aproape patru minute din repriza secundă. Liscevic, pe contraatac, cu o boltă frumoasă, peste portar, a marcat primul gol din partea a doua, ce a contat pentru scorul de 10-19. Imediat, diferența a ajuns la 10. Florica, revenită pe teren după ce a absentat în jocul cu Minaur, din cauza unei probleme medicale, a punctat golul cu numărul 20 al Vâlcii. A urmat un moment neplăcut pentru SCM. Raluca Dăscălete, care în urmă cu câteva zile a schimbat prefixul (a împlinit 30 de ani), a primit un cadou nedorit, cu întârziere. A fost lovită în plină figură și s-a ales cu nasul spart, părăsind terenul cu ajutorul celor din echipa medicală a SCM-ului.

Jocul a curs în aceeași direcție. Oaspetele au avut și 14 goluri avans, în condițiile în care Bent Dahl le-a oferit minute și jucătoarelor care au evoluat mai puțin până acum. Lupei, Sara Rus, dintre buturi, Dana Marin și-au adus contribuția la al optulea succes al formației din Zăvoi, din acest sezon.

Diferența finală a fost de 13 goluri. Elghaoui a pus punct partidei la scorul de 23-36. Asma Elghaoui a fost golghetera meciului, cu opt reușite. Extremele Lupei și Levchenko au marcat câte cinci goluri, Liscevic, Glibko și Klicovac, de câte patru ori. Au mai înscris pentru SCM: Bucur (2), Gonzalez (1), Marin (1), Florica (1), Nikolic (1). Boljevic și Tetean au fost cele mai bune marcatoare ale gazdelor, cu cinci, respectiv patru goluri. ”Municipalele” au jucat 14 minute în inferioritate numerică. Au avut șapte eliminări de două minute (Glibko a fost penalizată de două ori în repriza secundă), iar gazdele, niciuna.

Pentru întâlnirea cu Știința, la București nu a făcut deplasarea Olga Gorshenina, care are mici probleme medicale. A fost prezentă, în schimb, galeria vâlceană, care a susținut echipa pe tot parcursul jocului.

SCM Rm. Vâlcea se menține pe locul 3 în Liga Florilor. Pentru elevele lui Bent Dahl urmează duelul din EHF European League, cu VACI NKSE, din Ungaria. În campionatul intern, echipa vâlceană mai are de jucat două meciuri din tur, cu Gloria Bistrița, pe 19 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Traian și cu lidera Rapid București, în deplasare (joc stabilit inițial să se desfășoare pe 29 ianuarie, care va fi reprogramat, după ce EHF a anunțat ca restanța SCM-ului cu Viborg să se dispute pe 30 ianuarie).

FOTO: SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin