Acasă Liga IV Victoria Frânceşti, pregătită pentru reluarea campionatului, dar din vară

Victoria Frânceşti, pregătită pentru reluarea campionatului, dar din vară

239
0

Nicu Strâmbeanu, preşedintele echipei Victoria Frânceşti, aşteaptă sezonul cald pentru reluarea competiţiilor din fotbalul judeţean: ”Nu ne-am mai întâlnit la fotbal, în ultimele luni. Nici nu am avut când. Băieţii sunt la muncă, unii aici, aproape de casă, alţii prin străinătate, au mai fost şi sărbătorile. Nici nu am vrut să riscăm, cu toate cazurile de COVID-19 despre care am auzit şi restricţiile impuse în pandemie. Şi la noi în localitate au fost persoane infectate. Unii cu forme uşoare, alţii cu forme mai grave, în special bătrâni, cu alte boli, care şi-au şi pierdut viaţa. Poate că până la vară mai trece pericolul, se vaccinează o bună parte din populaţie şi putem reveni la normal. Eu cred că din vară ar trebui să ne gândim la un campionat normal.

Noi, la Frânceşti, în niciun caz nu ne permitem să ne testăm. Primăria plăteşte arbitrajele, dar nu poate mai mult. Poate că un singur test din acela rapid am putea să suportăm fiecare, din propriul buzunar, dar nu e cazul acum. Dacă sunt alte echipe care îşi permit mai mult, să joace, să se testeze, să se facă un campionat scurt cu cele interesate”. Oficialul formaţiei din Frânceşti a mai spus că există posibilitatea ca în acest an să înceapă lucrările de modernizare a stadionului din localitate: ”Primăria a accesat fonduri pentru refacerea stadionului. Vom avea o bază sportivă de Liga a III-a. Dacă vor începe lucrările anul acesta, iar din vară începe şi campionatul, ne vom muta la Genuneni sau la Surupate. În afară de stadion, se va mai amenaja în localitate şi o sală de sport modernă, la şcoala din Genuneni”.

Nicu Strâmbeanu a mai precizat că în ultimele luni nu s-a mai ocupat de juniorii din localitate, însă a făcut acest lucru Andrei Urtea, care joacă fotbal pentru echipa din Băile Olăneşti şi care este şi arbitru. El a coordonat activitatea tinerilor din Frânceşti, din clasa a VII-a şi a VIII-a, mai mici, dar şi mai mari, care şi-au dorit să lucreze, să facă mişcare, antrenamente, fotbal.