Liga IIIFotbal

”Viața mea fără fotbal e non-sens. Dar nu ai cum să închizi școlile și să dai drumul la fotbal! Sezonul e încheiat”

Marți, 27 aprilie, FRF a organizat o videoconferință cu conducătorii echipelor de fotbal din Liga a III-a. Răzvan Burleanu le-a transmis oficialilor din cel de-al treilea eșalon că înghețarea campionatului va fi ultima variantă luată în calcul. Se caută soluții pentru ca sezonul să se încheie pe teren. Totul va depinde de deciziile autorităților și restricțiile care vor fi impuse după ridicarea stării de rugență, estimată pentru 15 mai. Se pare că este luată în calcul inclusiv posibilitatea reluării campionatului pe 6 iunie și finalizarea acestuia cu doar câteva zile înainte de începutul lunii august. Delegații au fost rugați să completeze niște chestionare, iar în funcție de răspunsurile acestora, zilele viitoare se va lua o decizie în privința campionatului Ligii a III-a. George Popolan, oficialul echipei de Liga III-a Viitorul Dăești, nu vede posibilă reluarea campionatului. ”Nu știu nici cei de la Federație ce să zică. După părerea mea, sezonul este încheiat. Nu ai cum să închizi școlile, universitățile, grădinițele și să dai drumul la fotbal! Cine nu ar vrea să joace? Viața mea fără fotbal e non-sens. Când vine week-end-ul și nu pot pleca, parcă pică cerul pe mine! Dar asta e situația, nimeni nu și-a dorit-o. Nu avem ce face. Sunt convins că autoritățile nu vor permite reluarea campionatului. Riscul e mare! Te duci la Timișoara, la Arad și aduci virusul la Vâlcea sau invers. Până acum, la Vâlcea, Dumnezeu ne-a ajutat și nu am avut multe cazuri de persoane infectate cu acest virus. Ce facem, stricăm noi tot cu fotbalul? Nu există!”, a declarat George Popolan.

”Noi jucăm pentru comunitate, pentru spectatori. Dacă ei sunt interziși pe stadion, cum se justifică investiția într-o echipă de fotbal?”

Popolan crede că, dacă se va lua o decizie pentru continuarea actualului campionat, cel puțin jumătate din echipele de la nivelul Ligii a III-a vor dispărea. ”Nu suntem la Liga I să trăim din banii obținuți din drepturi de televizare. Aici, la Liga a III-a, cum justifici banii cheltuiți pe o jumătate de sezon într-o lună? Apoi, noi avem bani să facem teste? De unde să facem noi rost când abia a găsit Guvernul? Eu nu văd posibilitatea continuării. Îngheață campionatul așa cum e! Nu sunt în măsură să spun ce decizie ar fi mai bună în privința retrogradatelor, echipelor care ar trebui să promoveze (ar fi păcat, de exemplu, ca Universitatea Craiova, care are 13 puncte peste următoarea clasată, să nu meargă în Liga a II-a), dar cert este că nu se poate continua. Și pentru campionatul viitor e greu de făcut o strategie. Din iunie trebuie să-ți reiei pregătirile ca să poți începe în august. Că după patru luni de pauză, nu poți spune că în două săptămâni ești pregătit pentru meciuri oficiale. Dacă ei vor să comprime totul într-o săptămână, ce faci apoi? Stau jucătorii o săptămână în vacanță și imediat încep alt campionat? E tragic! O să dispară jumătate din echipe. Intră în faliment! Păi de unde bani? Pentru comunitatea locală, care mai e avantajul? Fotbalul e pentru spectatori. Dacă ei nu au voie pe stadioane, care mai e justificarea? 90% din cluburi sunt susținute de Primării, care investesc în fotbal pentru cetățeni, ca ei să aibă posibilitatea să se detașeze de problemele cotidiene, să meargă la un meci ca la spectacol. Ce facem acum, dăm bani din bugetul lor, iar ei nu au posibilitatea să vadă un meci de fotbal? Apoi, ce faci cu contractele jucătorilor? Multe expiră la începutul lunii iunie. Dacă îi folosești, trebuie să-i plătești. În ce bază? Cum justifici plățile? Sunt întrebări fără răspuns. Unele primării nici nu au bugetul făcut, pentru că nu au apucat să aprobe. Nu e ușor. Oricât de mult ți-ar plăcea, nu poți să bagi Primăriile la cheltuieli nejustificate, mai ales acum, când și așa sunt într-o situație grea. Nu poți să cheltui banii pe o jumătate de sezon pe niște meciuri care vor fi jucate fără spectatori, într-un ritm amețitor, din iunie până în iulie, iar după o săptămână de vacanță, să începi celălalt campionat”, a mai spus George Popolan, conducătorul echipei de Liga a III-a din Dăești. Comuna Dăești mai are o reprezentantă și în Liga a V-a, echipă aflată pe primul loc în ierarhie. Popolan e jucător de bază la această grupare. Oricât de dor i-ar fi de fotbal este convins că până la toamnă nu se va mai putea juca deloc, mai ales la nivel de amatori. ”La județ e Daciadă. Ne chinuiam să facem și noi mișcare pentru sănătate, iar acum ce facem, ne îmbolnăvim? După părerea mea, AJF-ul e închis până în august. Nu ai ce să faci, nu ai cum să continui competițiile”, a concluzionat Popolan. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button