Acasă Liga IV Vești rele de la Curtișoara! Cozia Călimănești a pierdut prima manșă a...

Vești rele de la Curtișoara! Cozia Călimănești a pierdut prima manșă a barajului pentru promovare

1817
0

Sâmbătă după-amiaza, campioana Ligii a IV-a vâlcene a intrat în lupta pentru Liga a III-a. Cozia Călimănești a disputat, la Curtișoara, manșa tur a barajului contra campioanei din Olt. Din păcate, formația vâlceană nu a reușit să confirme valoarea și dominarea autoritară arătată în campionatul vâlcean. Elevii lui Vasile Ilinca au pierdut duelul cu Oltul Curtișoara. Gazdele s-au impus cu scorul de 3-1. A fost 2-0 la pauză. Nichita a amenințat poarta lui Dina în minutul 10, însă portarul vâlcean a reușit să se opună. Au urmat câteva acțiuni bune ale vâlcenilor, la baza cărora au stat Sîrbu și Ștefan. Cozia putea trece în avantaj în minutul 22, dar Stănciulescu i-a salvat pe olteni. În minutul 29, gazdele au trecut în avantaj. După o fază fixă, Răcăleanu a trimis balonul cu capul la poarta Coziei, Dina a respins, Tudor, atent, a recuperat și a făcut 1-0. Pe final de repriză, în minutul 42, în urma unei acțiuni colective a formației din Curtișoara, Andronache a dublat diferența și Oltul a intrat la pauză la adăpostul unui avantaj ideal.

Repriza secundă a început cu o ocazie mare a Coziei. Căpitanul Alexandru Ștefan nu a reușit nici de această dată să-l învingă pe Ciprian Stănciulescu. Până la urmă, a apărut soarele și pe strada trupei din stațiune. În minutul 57, Sîrbu a redus din diferență și a răsplătit eforturile formației sale. A înscris cu capul, după o centrare din dreapta, venită din piciorul lui Alexandru Chiripuș. Trupa din stațiune a dat motive de încredere, a arătat că poate întoarce soarta întâlnirii în favoarea sa, a dominat partea a doua a jocului. Deznodământul a fost, însă, bun pentru adversari, care au mai înscris o dată, în minutul 85, prin Neagoe, cu un șut din apropierea suprafeței de pedeapsă. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 3-1 pentru Oltul Curtișoara, care s-a transformat în favorită la promovarea în Liga a III-a. Returul dintre cele două, de la Călimănești, va avea loc sâmbătă, 25 iunie, de la ora 17.30.

De menționat ar mai fi că spre finalul întâlnirii, căpitanul Alexandru Ștefan a ajuns în Ambulanță. S-a resimțit după ce a primit o minge în față. Nu a mai continuat partida.

La meci au asistat aproximativ 1000 de microbiști. Peste 150 au fost vâlceni, care au făcut deplasarea la Curtișoara pentru a susține campioana din Călimănești.

Oltul Curtișoara: Stanciulescu – Covercă, Răcăleanu, Ungureanu, Preda, Tudor, Neagoe, Jianu, Nichita, Bâră, Andronache. Au mai intrat: Furtună, Zamfir, Marcu.

Cozia Călimănești : Dina – Proteasa, Lăzărescu, M. Chiripus, Mazilu, Ștefan, Duca, Uță, A. Chiripuș, Rădoi, Sîrbu. Au mai jucat: Zotică și Tănăsie.