Acasă Liga Nationala Verigeanu: ”FRH trimite Slobozia către retrogradarea în Liga a II-a, iar pe...

Verigeanu: ”FRH trimite Slobozia către retrogradarea în Liga a II-a, iar pe CSM București spre sărbătorirea cuceririi titlului”

309
0

La începutul acestei săptămâni, prin videoconferință, a avut loc o nouă ședință a Consiliului de Administrație al FRH. Deciziile luate în cadrul acesteia au fost de neînțeles, atât pentru multe dintre echipele direct interesate de soarta handbalului românesc, cât și chiar pentru unii reprezentanți ai C.A., care, ulterior publicării comunicatului pe site-ul FRH, au afirmat că ei nu au votat ce s-a anunțat. Printre altele, Federația a transmis că la feminin ar urma să se joace sferturile (cele două jocuri rămase, SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina) și apoi Final Four-ul Cupei României, pe 16 iunie, respectiv 20-21 iunie, dar și restanța dintre AHCM Slobozia și CSM București. Aceasta ar urma să aibă loc pe 24 iunie. În privința celorlalte jocuri din Liga Florilor, se va lua o decizie după consultarea cu cluburile, una dintre variante fiind aceea de prelungire a sezonului actual în lunile iulie și august.

Conducerea clubului de handbal vâlcean condamnă deciziile Federației și așa cum a susținut de fiecare dată în ultimele săptămâni, după variantele de finalizare a sezonului propuse de FRH, consideră că toate ”eforturile” sunt făcute pentru ca echipa din Capitală, CSM, să nu rateze titlul național. După cum se cunoaște, în acest moment SCM Rm. Vâlcea este pe primul loc în clasamentul Ligii Florilor, dar are un joc în plus față de CSM București. Anul trecut, titlul national a ajuns la poalele Capelei, iar SCM a avut drept de participare în Liga Campionilor.

Nemulțumit de demersurile FRH din această perioadă de pandemie, președintele secției de handbal a clubului SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu, a transmis un comunicat în care explică cum se văd lucrurile de la Vâlcea și nu numai.

”Sub deviza «Noi vrem să se termine totul pe teren», FRH umilește echipele din Liga Florilor, pentru a mulțumi CSMB și dispune jucarea doar a restanței AHCM Slobozia – CSMB. Aducem la cunoștință publicului care nu știe, că la ora actuală sunt opt echipe care au în campionat un joc mai puțin. Cu disputarea acestei restanțe, FRH ne prostește că astfel se dă o rezoluție pe teren, astfel campionatul se poate termina după acest joc! Nu mai contează că dacă se joacă toate cele șapte etape, atunci clasamentul se poate modifica și în partea superioară și în partea inferioară a sa. Așa că au ales soluția halucinantă de a juca doar restanța AHCM Slobozia – CSMB, în felul acesta trimițând cu șapte etape înainte de terminarea campionatului pe AHCM Slobozia către retrogradarea în liga a doua, iar pe CSMB să sărbătorească cucerirea a încă unui titlu (nu contează că nu s-a terminat campionatul, lui CSMB trebuie să i se decerneze titlul)”.

”În ședința C.A. nimeni nu a înțeles ce votează”

Verigeanu semnalează că ar putea fi vorba inclusiv despre fapte ce țin de penal. ”În ședința C.A. a fost un haos total, în care prezentarea materialelor a fost făcută în așa fel încât nimeni nu a înțeles ce votează. Astfel au ajuns discuții că unii au spus un lucru în ședință, dar s-au trezit cu votul în altă parte, lucru foarte grav, dacă nu chiar penal. Pentru a lămuri aceasta, propun vizionarea începutului de ședință desfășurată prin videoconferință, atunci când s-au propus variantele de continuare a campionatului”.

”Ca lipsă de respect și umilire a echipelor, după ce a luat niște decizii, FRH vine să întrebe cluburile dacă sunt de acord să se joace celelalte jocuri din campionat în lunile iulie și august”

Conducătorul clubului vâlcean acuză FRH că umilește echipele și dă dovadă de lipsă de respect prin acțiunile sale.

”Cireașa pe tort a fost pusă bineînțeles de secretarul general Cristina Vărzaru, care a dezinformat membrii C.A. că AHCM Slobozia a trimis corespondență către FRH că este de acord să joace meciul! Minciună pe care conducătorii de la Slobozia o demască și aratând de fapt că ei au răspuns la cele două întrebări pe care FRH le-a pus clubului cu privire la finanțarea echipei în următorul campionat. Ca lipsă de respect și umilire a echipelor, FRH vine după ce s-a luat această decizie să întrebe cluburile dacă sunt de acord să se joace celelalte jocuri din campionat în lunile iulie și august. Probabil că ne cred pe toți niște retardați, căci numai așa îmi pot explica cum poate veni FRH cu o asemenea întrebare «nereușită», ca să nu îi spun altfel. Și ne mai povățuiește secretarul general într-un interviu dat după ședința C.A. că fiecare club trebuie să își facă strategia proprie, când își aduce jucătoarele în țară, de parcă poți să le aduci când vrei tu, nu când  ordonanțele în vigoare permit reluarea zborurilor între țări. Spre deosebire de cum a procedat FRH, cluburile au invitat la discuții reprezentații FRH atunci când într-o ședință organizată de cluburi au fost dezbătute aspecte din regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal, invitație pe care FRH nu a onorat-o.

Și ar mai fi multe de discutat, dar aș mai vrea să atrag atenția la un singur lucru. Comunicatul dat de președintele țării spune foarte clar că se reia doar sportul profesionist. Cu părere de rău vă anunțăm, dacă nu știați, că handbalul nu este sport profesionist. Așteptăm următoarea ședință care anulează actuala ședință!”