Fără categorieAdministratie

Vârlan: datorită lui Tăriceanu, Rm. Vâlcea va beneficia de încă 33,2 milioane de euro

Varlan EdiEduard Vârlan consideră că viitorul primar al Râmnicului va avea viaţă grea şi nu doar din cauza găurilor lăsate de nefinalizarea la termen a proiectelor europene. „Mai sunt şi alte pierderi care vor veni. Mă refer la CET, unde şi primăria e implicată într-un proiect, şi la APAVIL şi nu numai”, a avertizat viceprimarul liberal.
Vârlan i-a criticat pe politicienii care vor să ajungă primari la Rm. Vâlcea şi îi mint pe oameni în fel şi chip. „Vin la televizor şi se laudă că, pe vremea lor, au făcut borduri, gărduleţe şi au plantat flori. Astea-s lucruri fireşti, nu trebuie să se laude cu ele. În plus, aceste lucruri le-au făcut pe banii râmnicenilor, nu pe ai lor. Eu aş vrea să-i aud spunând cum vor crea noi locuri de muncă în oraş, cum vor atrage investitori, cum vor mări parcurile industriale şi vor face strategii comune cu CJ Vâlcea. Nu vorbeşte niciunul dintre ei despre proiectele europene.

Din cauza unor oameni din primărie, sunt puţine proiecte pe care le putem depune până în 2020″, a avertizat liberalul, care, până ieri, supărat pe liderii PNL Vâlcea, se pregătea să treacă la ALDE. De altfel, Vârlan a amintit că, pe vremea când Tăriceanu a fost premier, la insistenţele lui Emilian Frâncu, Râmnicul a fost declarat pol de dezvoltare urbană şi, astfel, oraşul nostru a primit pe tavă 38,5 milioane de euro. „Ne-a ajutat enorm şi Ludovic Orban. A mers de zeci de ori cu noi la Tăriceanu. Datorită fostului premier, Râmnicul va beneficia şi în exerciţiul financiar 2014-2020 de o sumă considerabilă de la UE, pe Axa 4: 33,2 milioane de euro. Eu am făcut un program de dezvoltare a Râmnicului, în care am explicat cu lux de amănunte pentru ce investiţii pot fi folosiţi aceşti bani. Concret, nu poveşti, cum băteau unii câmpii cu zona metropolitană! Prioritare vor fi: mobilitatea urbană durabilă, îmbunătăţirea mediului urban, revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţii defavorizată, infrastructura educaţională şi formarea profesională. Aici, putem prinde bretelele pentru pasajul de pe T. Vladimirescu, putem prinde multe. Din păcate, nu putem face Capela, pentru că municipalitatea nu e proprietar”, a detaliat Eduard Vârlan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button