Acasă Fotbal Vâlceanul Robert Popa, căpitan al Naționalei României!

Vâlceanul Robert Popa, căpitan al Naționalei României!

489
0

Între 6 și 10 septembrie, în Polonia s-a desfășurat Syrenka Cup, un turneu amical la care au participat opt selecționate: Polonia, Georgia, Norvegia, Elveția, Anglia, Finlanda, Austria și reprezentativa Under 17 a României. Acestea au fost împărțite în două grupe. Pentru competiția din Polonia, selecționerul României, Adrian Văsâi, a convocat 20 de jucători. Printre ei s-a regăsit și portarul vâlcean Robert Popa, jucător legitimat la echipa de Liga a III-a Flacăra Horezu. Robert a jucat în două dintre cele trei jocuri ale României de la acest turneu. A primit și banderola de căpitan!

Reprezentativa Under 17 a țării noastre a înregistrat, în Polonia, două victorii (4-3 la loviturile de departajare, cu Finlanda și 1-0 cu Georgia) și o înfrângere (cu 3-1, în fața Austriei). Pentru România Under 17 urmează calificările la Campionatul European din 2020. ”Tricolorii” sunt în grupa a X-a, unde se mai află Rusia, Elveția și San Marino. Turneul de calificare se va desfășura în România, între 24 și 30 octombrie.

FRF a transmis că se vor califica la Turul de Elită primele două clasate din cele 13 grupe de calificare, plus patru echipe de pe locul 3. La Turul de Elită au asigurată prezența Spania și Anglia.Campionatul European Under 17 va avea loc la finele lunii mai a anului viitor, în Estonia. Vor participa câștigătoarele celor opt grupe de la Turul de Elită, plus cele mai bune șapte locuri secunde, dar și țara organizatoare, Estonia. (S.S.)