Acasă Baschet Vâlcea va avea echipă de Liga I! Un antrenor de la Steaua...

Vâlcea va avea echipă de Liga I! Un antrenor de la Steaua și Dinamo a semnat cu clubul Consiliului Județean

1527
0

Consiliul Județean a înființat Clubul Sportiv Vâlcea – 1924. Acesta și-a început deja activitatea. Președinte va fi Bogdan Pistol. Au început să apară și alte noutăți. A fost cooptat un antrenor care a mai trecut, în carieră, pe la Steaua și Dinamo, dar și alte formații de top. Este vorba despre Hristu Șapera, fost campion mondial de juniori, la baschet. Vâlcea va avea o academie de baschet, dar sunt intenții și pentru o echipă de Liga I, tot de baschet. CS Vâlcea 1924 va susține și alte ramuri sportive, precum atletismul, voleiul și nu numai.

«„Căci puterea haitei este lupul, iar puterea lupului este haita”. Aceste versuri ale lui Kipling mi-au venit în minte când am ales Lupul ca simbol al noului club sportiv. De astăzi, Clubul Sportiv Vâlcea-1924 a început să se manifeste și, în scurt timp, vom avea și activitate sportivă propriu-zisă. L-am numit președinte interimar al acestui club pe Bogdan Pistol, un om pe care îl apreciez și care sunt convins că va face treabă bună aici. Astăzi, la sediul CJ Vâlcea, în prezența noului președinte al clubului, a colegilor consilieri județeni membri în Consiliul de Administrație, dar și a colegilor din aparatul propriu al CJ Vâlcea, am încheiat și primul contract de activitate sportivă, pe secțiunea baschet.

Hristu Șapera a venit alături de noi să pună umărul la construirea primei academii de baschet din județul Vâlcea. Șapera are o bogată activitate în baschetul românesc, de-a lungul carierei antrenând echipe precum CSM București, Energia Târgu Jiu, Steaua CSM București și, de curând, Dinamo București. Are în palmares și un titlu mondial de juniori. Înființarea Clubului Sportiv Vâlcea-1924 este o provocare importantă pentru că acest club va face ce nu s-a mai făcut în România și în Vâlcea, după Revoluție: să caute tineri, să-i formeze și să-i ducă spre performanță!”, a transmis, Costi Rădulescu, la conferința de prezentare a președintelui clubului și antrenorului de la baschet, la care a fost prezentă și Alina Enescu, semn că se pun și bazele secției de atletism.