Acasă Diverse Vâlcea respiră! SCM, victorie in-extremis în fața unei echipe bune a campionatului

Vâlcea respiră! SCM, victorie in-extremis în fața unei echipe bune a campionatului

404
0

Cu moralul puternic zdruncinat după eșecul usturător din Liga Campionilor, din fața campioanei Europei, SCM s-a deplasat, în această săptămână, la Brașov, pentru meciul cu Buzău, din etapa a VII-a a Ligii Florilor. Ambele formații se aflau pe picior de egalitate, cu patru victorii și o înfrângere în cinci meciuri (punctele obținute cu Chișineu Criș le-au fost anulate). Partida era considerată un derby. Și-a respectat statutul.

Vâlcea nu a reușit să elimine greșelile făcute și în jocul trecut. A ratat mult, a fost lipsită de luciditate și efieciență. Gloria Buzău a luptat cu toate forțele pentru a da o lecție campioanei României. SCM s-a aflat în avantaj doar în debutul meciului și apoi pe final. A condus cu 1-0 și 2-1, însă în minutul 4 era 3-2 pentru trupa lui Ovidiu Mihăilă. Gloria a mărit ecartul chiar la trei goluri (6-3, în minutul 9). Batinovic a avut câteva intervenții bune, a dat încredere dintre buturi, însă colegele sale nu au profitat și au contribuit la un procentaj bun al mingilor apărate de către goal-keeperul advers, Iordache. Au fost momente când elevele lui Pera au dat semnale că pot reveni, însă tot Buzău a rămas în avantaj. La pauză, tabela indica 11-10 în favoarea Gloriei.

Partea secundă a fost la fel de tensionată, cu momente mai bune de joc ale Vâlcii, dar și decăderi. În minutul 32, Gonzalez a restabilit echilibrul (11-11). Imediat, Batinovic a apărat, dar Elghaoui nu a reușit să aducă SCM-ul în avantaj, arbitrii penalizând-o cu o forțare. Adversarele ”municipalelor” au obținut apoi o aruncare de la 7 metri, pe care au valorificat-o și au revenit la timonă. A avut și trupa de la poalele Capelei 7 metri, dar Minevskaja a ratat. Pe următorul atac, Ilie a dus scorul la 13-11 pentru echipa sa. Gloria a refăcut avantajul de trei goluri, dar Vâlcea a avut puterea să revină din nou. A profitat de o superioritate numerică (după eliminarea lui Petrovic) și pe contraatac, în minutul 47, a egalat din nou: 17-17. A funcționat și tactica de a se apăra avansat.

”Gazdele” au intrat în pană de idei, dar nici Vâlcea nu a excelat. Elghaoui a ratat din situație de 1-1 cu Iordache șansa de a-și aduce echipa în avantaj. Petruș a marcat pentru 18-17, apoi Florica a trimis mingea în bară. Hosu a dat un impuls dintre buturi. A apărat, iar Florica, printr-o boltă, a adus o nouă egalare: 18-18 (minutul 49). Au fost momente de joc interzise cardiacilor, însă Vâlcea a ieșit cu bine din acest duel.

În minutul 56, după 52 de minute de suferință, SCM a preluat conducerea, profitând de o superioritate numerică provocată de Florica (care a scos eliminare pentru o adversară). Elghaoui a marcat pentru scorul de 20-19 în favoarea Vâlcii. În faza anterioară, Janjusevic, care marcase 6 din 6 din 7 metri, a ratat aruncarea, trimițând mingea peste poarta apărată de Hosu. În minutul 57, Gonzalez a mărit diferența la două goluri: 19-21. Vâlcea nu a mai marcat în ultimele trei minute, însă nici Gloria, astfel că cele trei puncte merg în contul handbalistelor pregătite de Florentin Pera, care scapă cu bine de un adversar extrem de incomod.

În acest joc, în afară de Glibko, Pera nu s-a putut baza nici pe Alicia Fernandez. A revenit, în schimb, față de meciul trecut, Kiki Liscevic.

Pentru SCM au marcat în acest meci: Gonzalez (5), Elghaoui (4), Liscevic (4), Florica (3), Nikolic (3), Minevskaja (1), Aardahl (1).

Gloria Buzău: Janjusevic (6), Simion (4), Rotaru (3), Petruș (3), Subțirică (1), Ilie (1).

Gazdele au marcat 6 goluri din 7 aruncări de la 7 metri. Oaspetele au avut 2 aruncări și au valorificat doar una, prin Liscevic.