Acasă Liga Nationala Vâlcea a pierdut, Glibko a depășit borna 100 în Liga Florilor, în...

Vâlcea a pierdut, Glibko a depășit borna 100 în Liga Florilor, în acest sezon

1085
0

Miercuri după-amiază, SCM Rm. Vâlcea a avut derby în Liga Florilor. În Sala Traian din Rm. Vâlcea a înfruntat vicelidera din campionat, Gloria Bistrița, o echipă cu lot puternic și buget superior. Meciul a prins-o descoperită pe trupa de la poalele Capelei, care a putut trece pe raportul de joc doar 14 handbaliste. Problemele medicale au decimat lotul. Nici Lupei nu a fost pe foaie, jucătoare care a reclamat SCM-ului la comisii, fiind declarată, momentan, liberă de contract, deși înțelegerea era valabilă încă un an.

Prima repriză din derby a fost extrem de echilibrată. Laslo a adus echipa oaspete în avantaj după o aruncare de la 7 metri. Elghaoui a ratat pe atacul Vâlcii, de două ori în aceeași fază, la ultima aruncare mingea oprindu-se în bară. A urmat o nouă aruncare din punctul de penalitate pentru Gloria. Laslo a ratat, însă, de această dată. De fapt, a apărat Roch, aflată într-o formă extraordinară în debutul partidei, cu un procentaj de 50% al mingilor apărate, după 13 minute. Pe atac, deși cu improvizații la linia de 9 metri, cu Fujita coordonator de joc, Vâlcea a reușit să țină pasul. ”Gemenele golurilor” Glibko și Elghaoui, au marcat de câte două ori în primele minute. În minutul 9, SCM s-a aflat pentru prima dată în avantaj. Golul de 4-3 a fost al doilea al Asmei, pivotul tunisian. A continuat joaca de-a șoarecele și pisica. În minutul 17, după un contraatac al lui Chintoan, Bistrița a mărit ecartul la două goluri. Levchenko a readus speranța în tabăra roș-albastră. A marcat de două ori consecutiv, golul al doilea, printr-o execuție superbă, învârtită, din extremă (pentru 9-10), Glibko a restabilit echilibrul, iar Levcenko a adus iar echipa vâlceană la conducerea jocului: 11-10 în minutul 21. Finalul reprizei a găsit egalitate pe tabelă. Elevele lui Horațiu Pașca trecuseră la timonă, dar Fujita a scos un 7 metri în ultimele secunde. Cu noroc, Glibko a marcat pentru 16-16.

Oboseala, imposibilitatea de a schimba și de a folosi jucătoarele pe posturile lor au început să cântărească și să creeze probleme pentru Vâlcea în partea secundă. Până în minutul 42, handbalistele pregătite de Bent Dahl au ținut aproape, apoi oaspetele s-au desprins. Bazaliu a spulberat orice speranță a jucătoarelor din Sala Traian. A marcat la foc automat. Practic a fost ea împotriva Vâlcii. A înscris 11 goluri în 20 de minute. Fără soluții, SCM nu a putut reacționa. Partida s-a terminat la fel ca prima repriză, cu un 7 metri. L-a transformat tot Glibko, care a pus capăt suferinței. Gloria a obținut cel mai concludent succes din istoria ultimelor confruntări cu Vâlcea. Scor final: 29-35 și Bistrița rămâne și își consolidează locul 2.

În acest meci, Iryna Glibko a depășit borna 100. Cu 14 goluri marcate în poarta Gloriei, a ajuns la un total de 104 reușite în Liga Florilor, pentru Vâlcea, în acest sezon.

Au mai marcat pentru SCM: Elghaoui (4), Hansson (3), Levchenko (3), Fujita (2), Asanin (1), Bucur (1), Florica (1). Isabel Roch a avut o prestație bună, reușind 11 parade. A apărat și două aruncări de la 7 metri. De la oaspete s-a remarcat, cum spuneam, Bianca Bazaliu, cu 11 goluri. Zulic și Laslo a punctat de câte cinci ori. Au mai înscris pentru oaspete: Seraficeanu (3), Chintoan (3), Dincă (2), Kpodar (2), Posavec (1), Nikolic (1).

Vor sau nu, ”municipalele” revin pe teren la finalul săptămânii. Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 19.00, în Sala Traian, SCM primește vizita echipei Paris 92, cea de-a doua clasată din grupa D a EHF European League. Pentru a spera la o calificare în sferturile competiției europene, elevele lui Bent Dahl au nevoie de o victorie.

FOTO: SCM Râmnicu Valcea