Acasă Diverse Vâlcea părăsește Europa! Două echipe din Danemarca și două din Germania vor...

Vâlcea părăsește Europa! Două echipe din Danemarca și două din Germania vor juca în semifinalele EHF European League

880
0

Duminică seara, în Danemarca, SCM a jucat un meci decisiv în încercarea de a scrie o nouă pagină de istorie pentru handbalul de la poalele Capelei. A disputat returul cu Nykobing, din sferturile EHF European League. Partida de la Vâlcea s-a terminat la scorul de 32-29 pentru trupa de la poalele Capelei. Așadar, elevele lui Bent Dahl au pornit cu prima șansă la calificarea în Final Four. Au încercat să facă uitat jocul cu Buzău din campionat. Au reușit o primă repriză care a menținut suspansul pentru partea secundă. Au fost momente bune, dar și decăderi în jocul roș-albastrelor. SCM a alergat în permanență după adversară, dar nu i-a permis să se desprindă decisiv. Danezele au avut patru goluri avans în minutul 8 (scor 6-2), însă la mijlocul reprizei tabela indica egalitate. Glibko a marcat pentru 8-8 din 7 metri. Bucur, contraatacul Asmei Elghaoui, două intervenții ale Dacianei Hosu și acțiunea Bobanei Klikovac, care a scos 7 metri și eliminare în tabăra gazdelor, au ajutat Vâlcea să revină. Elevele lui Bent Dahl nu au putut profita mai mult de perioada fastă. Nykobing a rămas la timonă. A încheiat primul mitan cu trei goluri în plus (17-14), adică exact diferența înregistrată în Sala Traian.

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru ”municipale”. Partea secundă a început rău pentru handbalistele vâlcene. Nykobing a defilat. În minutul 38 danezele sărbătoreau deja. La 24-15 speranțele SCM-ului erau spulberate. Cu un gol marcat în opt minute și șapte primite, semifinalele păreau la ani distanță. Au fost minute groaznice, care au cântărit decisiv în economia jocului. Degeaba ultimul sfert de oră a fost echilibrat. Minunea nu s-a produs. Danezele au câștigat returul cu scorul de 38-29 și s-au calificat în Final Four. Vâlcea a părăsit Europa.

Au marcat, pentru SCM, în Danemarca: Kovacevic (10 goluri), Glibko (9), Elghaoui (3), Bucur (2), Hansson (2), Klikovac (1), Ianăși (1), Fujita (1).

Cea mai prolifică jucătoare a gazdelor a fost Halilcevic, cu 10 goluri.

Alături de Nykobing, Borussia Dortmund (Germania), care a reușit o remontada, o minune după ce a pierdut la 9 goluri în Franța, Thuringer (Germania), fosta adversară a SCM-ului din grupe și Ikast (Danemarca) au mai făcut pasul către semifinalele EHF European League, fază programată să se desfășoare pe 13 și 14 mai, la Graz, în Austria.

Pentru SCM continuă lupta pentru locul 5 în campionat, care ar asigura prezența în viitoarea ediție de EHF European League. Următoarea ”finală”, din Liga Florilor, va fi joi, 30 martie, în deplasare, cu Rapid București. Partida contra campioanei en-titre, care tocmai s-a calificat în sferturile Champions League, va avea loc de la ora 19.15.