Acasă Liga Nationala Vâlcea merge ceas în Liga Florilor! 3 din 3 pentru handbalistele din...

Vâlcea merge ceas în Liga Florilor! 3 din 3 pentru handbalistele din Sala Traian

1066
0

Victoriile aduc victorii. Se demonstrează și în cazul echipei de handbal din Zăvoi. SCM Rm. Vâlcea a reușit să obțină al treilea succes consecutiv în Liga Florilor. De această dată, în fața unui adversar cu experiență în campionat, cu buget și aspirații la primele locuri și cupele europene: Gloria Buzău. Moralul elevelor lui Bent Dahl e excelent, jocul merge, totul pare că funcționează ca pe roate. După fiecare etapă, până la urmă, chiar dacă poate mai sunt și aspecte negative, tot ce rămâne e rezultatul. De această dată a fost 30-24 pentru trupa de la poalele Capelei, o victorie convingătoare, fără dubii.

Oaspetele, care în sezonul trecut au administrat două înfrângeri Vâlcii, au condus o singură dată în Sala Traian. În minutul 12, Papp a marcat pentru 4-5. Wolik și două goluri la rând ale pivotului Ljepoja au restabilit ordinea (scor 7-5, în minutul 15). Apoi, poarta Vâlcii s-a închis. Timp de aproape 9 minute, Gloria nu a mai găsit calea spre gol. SCM putea profita mai mult. A marcat și ea destul de puțin, doar trei goluri, dintre care unul din 7 metri. S-a făcut 10-5. La pauză, ”municipalele” au avut patru goluri în față: 13-9. Daciana Hosu a fost una dintre evidențiatele partidei. În partea secundă, ”roș-albastrele” nu au lăsat garda jos, nu au permis adversarei să spere că poate răsturna calculele. Au avut și șapte goluri în față. În minutul 60, au rămas șase. Așadar, scor final 30-24 și Vâlcea a urcat, cel puțin temporar, în fruntea ierarhiei Ligii Florilor. Gloria a apus. Are trei înfrângeri la rând.

Hagman a fost din nou cea mai bună marcatoare a Vâlcii, cu șase goluri, însă prestații solide au mai avut și Maidhof, Zschocke, Ljepoja (cu câte cinci reușite fiecare) sau Wolik (4 goluri), toate stranierele transferate în această vară. Au mai înscris pentru SCM: Necula (2 goluri), De Jong (2), Gogîrlă (1).

La Buzău, Ana Maria Iuganu, fostă jucătoare la Vâlcea, a fost golghetera echipei sale, cu șapte goluri.

Handbalistele vâlcene se apropie de 100 de goluri marcate. Au 95. Vor depăși această bornă în etapa viitoare, la Craiova. E un alt test important pentru Hagge și compania. SCM Craiova a lăsat o impresie bună în primele două runde. După deplasarea din Bănie, Vâlcea va juca pe teren propriu cu HC Zalău.