Acasă Diverse Vâlcea, cu patru echipe la turneele finale de handbal juvenil

Vâlcea, cu patru echipe la turneele finale de handbal juvenil

438
0

Deşi iniţial fusese luată în calcul varianta ca niciun joc din handbalul juvenil, din acest sezon, să nu se mai dispute, s-a ajuns la concluzia că ar putea avea loc turneele finale pentru desemnarea campioanelor la toate categoriile. Conform calculelor, acestea se vor putea desfăşura la minim 30 de zile din momentul în care va fi permisă reluarea antrenamentelor.

”Legat de campionatele naţionale de juniori… Se aprobă în unanimitate ca echipele calificate la turneele finale de juniori, care se vor disputa la minim 30 de zile de la reluarea antrenamentelor în sală, să fie echipele situate pe locuri calificabile în urma întocmirii clasamentelor actuale conform criteriilor finale”, a hotărît, mai exact, FRH.

Echipe de handbal vâlcene speră să poată reveni la antrenamente, cel puţin în aer liber, pe stadion, cu respectarea distanţării sociale şi a celorlalte norme impuse de autorităţi, în primele zile ale lunii iunie. Conform clasamentelor din acest moment, Vâlcea ar urma să aibă patru reprezentante la turneele finale, o echipă de băieţi şi trei de fete. Gruparea de juniori I de la CSŞ Rm. Vâlcea se situează pe locul 2 în Grupa Valoare 2 şi este sigură de prezenţa la turneul în urma căruia se va decide campioana. Conform regulamentului iniţial, au drept de participare la turneul final primele două clasate din fiecare dintre cele trei serii Valoare, plus două cele mai bune echipe de pe locul 3. Ar fi vorba despre un turneul final masculin la juniori I cu: CSM Bucureşti, LPS Brăila, Corona Braşov, CSM Tg. Mureş, CSŞ Rm. Vâlcea, Viitorul Cluj, CSŞ 2 Baia Mare şi una dintre formaţiile CSŞ 2 Bucureşti sau CSŞ Tulcea.

La turneul final de junioare 2 vor merge primele două clasate din fiecare grupă de la Valoare, respectiv formaţiile: CSM Bacău, CSM Galaţi, Corona Braşov, CSM Bucureşti, CSŞ 2 Baia Mare, Sepsi Sf. Gheorghe, Energetic Rm. Vâlcea şi Chimia Rm. Vâlcea.
La turneul final de junioare 3, situaţia e mai complicată, dar dacă se va lua în clacul clasamentul actual şi se va decide să meargă la turneul final doar liderele din cele opt serii, atunci Chimia va putea lupta şi aici pentru o medalie. E pe primul loc în Seria E. În celelalte grupe, în fruntea ierarhiei se regăsesc: CSŞ Bacău, CSH Art Galaţi, CSM Bucureşti, CSŞ 6 Bucureşti, Corona Braşov, Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Reşiţa şi CSŞ 2 Baia Mare. (S.S.)