Acasă Liga Nationala Vâlcea a câștigat derby-ul oltenesc din prima etapă a Ligii Florilor!

Vâlcea a câștigat derby-ul oltenesc din prima etapă a Ligii Florilor!

193
0

Joi, 15 octombrie, SCM Rm. Vâlcea a debutat în noul sezon al Ligii Florilor. La Ploiești, formația pregătită de Florentin Pera a dat piept cu SCM Craiova. Derby-ul oltenesc a fost câștigat de Vâlcea. ”Municipalele” s-au impus în acest joc cu scorul de 28-24. Elevele lui Bogdan Burcea și-au vândut scump pielea. Momentele bune au alternat în ambele tabere. SCM a fost ca într-un carusel, când sus, când jos, însă a condus pe tabelă aproape tot timpul. Excepție a făcut doar debutul meciului, când Craiova a avut 1-0 și 2-1.

În prima repriză, SCM a reușit să se desprindă după ce a rămas în inferioritate numerică. În minutul 13, Florica a fost eliminată. De la 3-3, Vâlcea s-a dus la două goluri în față. În cele două minute a marcat de două ori fără să primească gol. Au punctat Norgaard și Minevskaja, din 7 metri (scor 3-5). La 4-6, Elghaoui a fost trimisă pe bancă pentru două minute. Ecartul s-a mărit la patru goluri. Minevskaja și Lopez, pe contraatac, au dus scorul la 4-8. A urmat o perioadă mai bună de joc pentru Craiova, care, până în ultimul minut al primei reprize, a reușit să anuleze diferența. În minutul 29, Șelaru a marcat pentru 13-13. Părea că primele 30 de minute se vor încheia la egalitate, însă în ultimele 5 secunde Liscevic a reușit o aruncare magistrală, peste apărarea formației din Bănie și a readus Vâlcea în avantaj.

Craiova și Vâlcea s-au mai aflat doar o dată la egalitate, în debutul părții secunde. Apoi handbalistele de la poalele Capelei s-au desprins pe tabelă. Au avut și cinci goluri în față. Au terminat jocul pe +4: 28-24. De menționat ar mai fi și debutul portarului Daciana Hosu în tricoul SCM Rm. Vâlcea.

În meciul cu Craiova, de la Ploiești, cea mai prolifică jucătoare de pe teren a fost extrema Vâlcii, Marta Lopez, autoare a opt goluri. Și Minevskaja a fost într-o formă bună. Și-a trecut în cont șase goluri (trei din acțiune și trei din 7 metri). Au mai punctat pentru trupa lui Pera: Norgaard (4), Elaghaoui (3), Liscevic (2), Aardahl (2), Florica (2) și Trifunovic (1).

Pentru SCM Craiova au marcat: Țicu (5), Savu (4), Andrei (3), Orșivshi (3), Nica (3), Matlashova (2), Șelaru (2), Zamfir (2).