Acasă Liga Nationala Vâlcea a câştigat derby-ul oltenesc din prima etapă a Ligii Florilor!

Vâlcea a câştigat derby-ul oltenesc din prima etapă a Ligii Florilor!

34
0

Joi, 15 octombrie, SCM Rm. Vâlcea a debutat în noul sezon al Ligii Florilor. La Ploieşti, formaţia pregătită de Florentin Pera a dat piept cu SCM Craiova. Derby-ul oltenesc a fost câştigat de Vâlcea. ”Municipalele” s-au impus în acest joc cu scorul de 28-24. Elevele lui Bogdan Burcea şi-au vândut scump pielea. Momentele bune au alternat în ambele tabere. SCM a fost ca într-un carusel, când sus, când jos, însă a condus pe tabelă aproape tot timpul. Excepţie a făcut doar debutul meciului, când Craiova a avut 1-0 şi 2-1.

În prima repriză, SCM a reuşit să se desprindă după ce a rămas în inferioritate numerică. În minutul 13, Florica a fost eliminată. De la 3-3, Vâlcea s-a dus la două goluri în faţă. În cele două minute a marcat de două ori fără să primească gol. Au punctat Norgaard şi Minevskaja, din 7 metri (scor 3-5). La 4-6, Elghaoui a fost trimisă pe bancă pentru două minute. Ecartul s-a mărit la patru goluri. Minevskaja şi Lopez, pe contraatac, au dus scorul la 4-8. A urmat o perioadă mai bună de joc pentru Craiova, care, până în ultimul minut al primei reprize, a reuşit să anuleze diferenţa. În minutul 29, Şelaru a marcat pentru 13-13. Părea că primele 30 de minute se vor încheia la egalitate, însă în ultimele 5 secunde Liscevic a reuşit o aruncare magistrală, peste apărarea formaţiei din Bănie şi a readus Vâlcea în avantaj.
Craiova şi Vâlcea s-au mai aflat doar o dată la egalitate, în debutul părţii secunde. Apoi handbalistele de la poalele Capelei s-au desprins pe tabelă. Au avut şi cinci goluri în faţă. Au terminat jocul pe +4: 28-24. De menţionat ar mai fi şi debutul portarului Daciana Hosu în tricoul SCM Rm. Vâlcea.

În meciul cu Craiova, de la Ploieşti, cea mai prolifică jucătoare de pe teren a fost extrema Vâlcii, Marta Lopez, autoare a opt goluri. Şi Minevskaja a fost într-o formă bună. Şi-a trecut în cont şase goluri (trei din acţiune şi trei din 7 metri). Au mai punctat pentru trupa lui Pera: Norgaard (4), Elaghaoui (3), Liscevic (2), Aardahl (2), Florica (2) şi Trifunovic (1).
Pentru SCM Craiova au marcat: Ţicu (5), Savu (4), Andrei (3), Orşivshi (3), Nica (3), Matlashova (2), Şelaru (2), Zamfir (2).

LIGA FLORILOR / SEZON 2020-2021

Etapa I

• Miercuri, 14 octombrie:
Rapid Bucureşti – CSM Slatina 19-19
CSM Galaţi – Gloria Bistriţa 18-24
HC Zalău – Minaur Baia Mare 0-10
*) nedisputat
Gloria Buzău – CSM Bucureşti 20-32

• Joi, 15 octombrie:
Crişul Chişineu Criş – U Cluj 0-10
*) nedisputat
Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie 21-26
Activ Prahova Ploieşti – Dunărea Brăila 15-28
SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea 24-28