Acasă Liga Nationala Vâlcea a câștigat derby-ul de tradiție, cu Zalău

Vâlcea a câștigat derby-ul de tradiție, cu Zalău

284
0

Altădată meciurile dintre Vâlcea și Zalău reprezentau adevărate derby-uri în handbalul românesc. Erau jocuri de calitate, cu multă determinare în ambele tabere. Acum au devenit o palidă amintire. Nici SCM nu e Oltchim și nu HC Zalău – Sicoltub. Mai mult decât atât, ambele sunt azi în suferință. Vâlcea și-a dezamăgit suporterii prin ultimele rezultate și prestații, care au îndepărtat-o de Europa, în timp ce Zalău tremură la gândul că ar putea retrograda.

Sâmbătă, în ultimul meci al sezonului, cel puțin, dintre cele două, victoria a aparținut trupei de la poalele Capelei. Elevele lui Bent Dahl au câștigat confruntarea cu scorul de 25-20. Debutul confruntării a aparținut formației sălăjene. Vâlcenca Bianca Berbece a deschis scorul. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici au condus ostilitățile până în minutul 10. Glibko a marcat două goluri consecutiv din 7 metri și a adus Vâlcea la timonă (6-5). Prestația din nou bună a Dacianei Hosu a ajutat echipa de la poalele Capelei să preia controlul. Le-a intimidat pe adversare, care au ratat de trei ori din 7 metri în primele 13 minute. Pauza a găsit gazdele cu cinci goluri peste adversare: 15-10.

În partea secundă, oaspetele s-au apropiat la trei goluri, dar nu au avut forța să obțină mai mult, deși SCM a mai dat rateuri, ca și în alte jocuri. A fost 25-20, rezultat care prelungește, oarecum, speranțele Vâlcii într-un final de campionat care să o ducă pe locul 5.

Mai sunt trei etape. Pentru SCM urmează două deplasări, la Slatina și Craiova, dar și un ultim meci pe teren propriu, cu Baia Mare.

Ocupanta locului 5 din acest moment, Dunărea Brăila, care are patru puncte în plus față de Vâlcea, mai are de jucat cu Buzău, Rapid și Tg. Jiu.

Pentru SCM au înscris, cu Zalău: Glibko (6), Fujita (6), Bucur (4), Klikovac (2), Elghaoui (2), Florica (2), De Jong (2), Hansson (1).

Pentru Zalău au punctat: Berbece (5), Lazic (4), Bujor (3), Naumenko (3), Stamin (2), Vrabie (2), Moisin (1).