Acasă Superliga Vâlcea ar putea avea 4 echipe la Liga a III-a! Minerul Costești...

Vâlcea ar putea avea 4 echipe la Liga a III-a! Minerul Costești are 48 de ore la dispoziție să depună dosarul de licențiere

1351
0

Pe 12 septembrie se va da startul unui nou sezon fotbalistic în Liga a III-a. Chiar din această toamnă, județul Vâlcea ar putea avea patru echipe. În afara celor două din campionatul trecut, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu, și-au mai exprimat dorința de a participa în cel de-al treilea eșalon Minerul Costești, campioana Superligii și SCM Rm. Vâlcea. Costești nu a putut participa la barajul de promovare pentru că a făcut niște teste greșite, neacceptate de FRF, pentru depistarea noului virus.

În aceste condiții speciale, FRF a decis schimbarea sistemului competițional. Vor fi 100 de echipe în Liga a III-a, împărțite în 10 serii. Astfel, se va oferi șansa și celor care nu au reușit pe teren promovarea, să joace în cel de-al treilea eșalon.

Oficialii de la Costești au fost anunțați că au 48 de ore la dispoziție să întocmească dosarul de licențiere pentru a fi primiți în Liga a III-a (până vineri, la ora 12.00). Toată lumea s-a mobilizat, în speranța că situația se va rezolva. Potrivit spuselor președintelui de la Minerul, Sergiu Holtei, în acest moment s-a rezolvat problema garanției financiare. Costești a găsit resurse (aproximativ 22.000 lei) pentru a respecta această cerință. Mai are nevoie de antrenor cu licență UEFA, de grupe de copii și juniori, de un stadion omologat (variantele sunt, în acest moment, Hidro, din nordul Râmnicului și stadionul Municipal), contracte cu firme de pază, pentru asigurarea asistenței medicale și multe altele. S-au format mai multe echipe de ”lucru”. Și primarul Toma Peștereanu face eforturi pentru ca lucrurile să se rezolve. Oficialii de la Costești au apelat și la Consiliul Județean Vâlcea.