Acasă K1 Următoarea gală iFight Heroes, în decembrie, la Bucureşti. În 2023, va fi...

Următoarea gală iFight Heroes, în decembrie, la Bucureşti. În 2023, va fi una şi la Vâlcea

138
0

Cătălin Oprişan i-a avut invitaţi la AS.ro pe Radu Zarioiu şi pe Florin Ceafalău – organizatorul iFight Heroes „Bombardieri în Mioveni”, un super show în care campionul de MMA de la Vâlcea a punctat a treia victorie consecutivă la profesionişti, din tot atâtea meciuri disputate. În această formulă, primul subiect discutat a fost legat de audienţa colosală făcută de gală. A fost cel mai vizionat eveniment de acest tip de până acum.


Pe de altă parte, s-a punctat şi faptul că inclusiv sala în care s-a desfăşurat totul a fost arhiplină. „Am înţeles că o bună parte dintre spectatori au venit după tine, de la Vâlcea, deci ai avut o galerie foarte mare”, a subliniat Oprişan.

În studionul AS.ro, s-a discutat şi despre următoarea gală. Aceasta va avea loc în decembrie, cel mai probabil la Bucureşti, iar Radu Zarioiu s-ar putea să aibă un adversar foarte cunoscut şi bine cotat din străinătate. Anul viitor, va fi una şi la Vâlcea, dar despre asta vom vorbi pe larg la timpul potrivit. Oprişan s-a arătat interesat şi despre începutul carierei campionului de la Vâlcea. „Am fost un copil foarte energic. La 7 ani, părinţii m-au împins către un sport mai mult pentru a-mi consuma această energie. Am început cu luptele greco romane. În 15 ani, am câştigat numeroase competiţii. Am devenit campion naţional, am fost cooptat şi în lotul României, în 2010-2011. Ulterior, m-am apucat de Kempo, unde am început să lucrez pumni – picioare. Mi-a plăcut şi următorul pas a fost MMA-ul. Întâi, la competiţii de amatori, pe urmă la Campionatul European, pe care l-am şi câştigat. Am devenit campion european de kempo, de MMA, iar acum – iată-mă! – la profesionişti, unde sunt neînvins până acum”, a răspuns Radu Zarioiu. Întrebat dacă toată pregătirea şi-o face la Rm. Vâlcea şi cum este posibil acest lucru, sportivul a explicat: „Câtă vreme ai o voinţă de fier, te poţi antrena oriunde. Sigur, am antrenori foarte buni pentru fiecare capitol în parte. În MMA, trebuie să ştii cam toate stilurile. Trebuie să ştii şi box, kickboxing, lupte, jiu-jitsu brazilian ş.a.m.d.. Nu simplu să faci asta la Rm. Vâlcea, un oraş micuţ, care nu-i ca Bucureştiul sau alte localităţi mari, dar din fericire, aici, am reuşit să-mi fac propriul meu spaţiu de antrenament. Am creat o academie cu peste 150 de abonaţi, de care mă ocup împreună cu trei antrenori excepţionali. Ei bine, la această sală, ne antrenăm pe noi, dar îi antrenăm şi pe cei care vin la noi la academie. Este un sistem care funcţionează bine şi sper să evoluăm cât mai mult”. Radu Zarioiu a vorbit şi despre susţinătorii săi şi le-a mulţumit tuturor – antrenorilor, sponsorilor, fanilor şi prietenilor. La fiecare competiţie pe care o are, după el apar autocarele cu oameni care sunt alături de el şi inclusiv Oprişan a remarcat, impresionat, acest lucru. (va urma)