Acasă Atletism Urmașa Ionelei Târlea are aproape 13 ani și vine de la Colegiul...

Urmașa Ionelei Târlea are aproape 13 ani și vine de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Tocmai a cucerit titlul de vicecampioană națională

1255
0

Sâmbătă, 3 octombrie, la Campionatul Național de Atletism pentru Copii I și II, din Capitală, au participat și sportive de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Au avut o prestație bună. În cursa de 800 metri, Raisa Diaconescu s-a clasat pe locul 4. În aceeași probă, colega de antrenament, Ștefania Uță, a obținut o performanță incredibilă. A terminat concursul pe locul secund și a cucerit titlul de vicecampioană națională, în condițiile în care nu a mai alergat niciodată până acum, într-un competiție oficială, 800 metri. Ștefania nu a împlinit încă 13 ani. Peste o lună va atinge această ”bornă”. Specialiștii îi prevăd un viitor strălucit. O văd urmașa Ionelei Târlea, cea mai mare atletă vâlceană all time. Ștefania Uță și Raisa Diaconescu sunt pregătite de fiica foștilor antrenori emeriți Viorica și Bobo Enescu, Alina Enescu.

”Pe Ștefania, toţi antrenorii din România o văd mai talentată decat Ionela Târlea. Este fenomenală! E foarte bună la garduri, la lungime, iar antrenorul federal mi-a recomandat să fac încă doi ani cu ea probe combinate, să crească frumos, să nu mă intereseze medaliile. De aceea a ajuns să alerge 800 metri, să vadă cum e cu proba, pentru pentatlonul în sală. Dar de aici, să ajungă să ia argint la 800 metri, nu se aștepta nimeni! Mai ales că de două luni nu a mai făcut nimic. Noi abia săptămâna viitoare reluăm antrenamentele! Ștefania ar fi trebuit să câștige și în august. Dar a fost primul ei concurs și nu a gestionat corect cursa și din cauza culoarului pe care a alergat. Are timp să învețe. E abia la început. La 300 metri a luat bronz. Cursa de acum, de 800 metri, a terminat-o în 2.26.73. Mergem înainte cu încredere”, a declarat Alina Enescu, referitor la performanța obținută de eleva sa. (S.S.)