Un preot a renunţat la viaţa din Bucureşti, şi-a luat familia şi s-a mutat la Pesceana

Pesceana Vasile preot Silviu Dobrin si FulgescuSe numeşte Silviu Dobrin, are 39 de ani, este fiul duhovnicesc al Î.P.S. Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, este căsătorit cu fiica unui mare cantautor român, Octavian Mândruţă, vechi colaborator al Loredanei Groza. Soţia sa este psiholog şi, împreună, au patru copii.
Tânărul preot a renunţat la traiul în Bucureşti şi s-a mutat împreună cu întreaga sa familie la Pesceana, o localitate care îi place foarte mult, deşi drumul judeţean către această comună este un adevărat pericol public. Silviu Dobrin şi soţia sa au rădăcini în alte zone din ţară, mai exact în Vrancea şi Gorj, dar nu a stat mult pe gânduri – şi-a cumpărat o casă şi un teren la Pesceana şi şi-a creionat primele planuri de viitor.

În primul rând, are de gând să facă un proiect european prin intermediul căruia să renoveze biserica monument istoric „Sf. Nicolae” din Ursoaia, dar şi să o introducă în circuitul turistic monahal. De asemenea, se gândeşte la un proiect pe agroturism, inclusiv la înfiinţarea unei microferme. Silviu Dobrin a devenit deja un model în comunitatea primarului Ion Vasile, iar şeful administraţiei publice locale susţine iniţiativele noului preot. De altfel, primarul Ion Vasile şi viceprimarul Georgian Fulgescu au început refacerea podului de lângă biserica din Ursoaia şi urmează să asfalteze drumul din zonă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button