Acasă Politica Un ministru USR condamnă Vâlcea la sărăcie

Un ministru USR condamnă Vâlcea la sărăcie

377
0
Deputatul Laurențiu Cazan semnalează faptul că ministrul USR de la Transporturi, Cătălin Drulă, condamnă județul Vâlcea la sărăcie!
Declarația liberalului vine la puțin timp după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că lansează licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C.
Pentru a lega orașul Râmnicu Vâlcea de autostradă, reprezentantul USR propune o soluție nefezabilă, care de fapt este mai mult o problemă. „Drumul cu care acesta se laudă că îl va lărgi și moderniza este unul care, în ultimii 10 ani, a fost închis traficului de mare tonaj. Practic, Cătălin Drulă vrea să reabiliteze un drum care nu mai este gândit și care nu mai poate suporta traficul de mare tonaj, fiind problematic, îngust, cu serpetine și alunecări de teren în diferite zone. Singura soluție de a lega Râmnicu Vâlcea de autostradă este un drum expres, cu patru benzi. Gândiți-vă la ce ar însemna redirecționarea traficului de mare tonaj pe DN 73 C, care este un drum anevoios, dificil de parcurs. Orașul nostru ar avea doar de pierdut, din toate punctele de vedere: economic, turistic, cultural, social, etc. Investitorii au nevoie de drumuri bune pentru a veni la noi în oraș. Nici o companie mare nu-și va permite să piardă timp și bani, din cauza drumurilor care fac legătura cu Vâlcea. Fără un drum expres, județul nostru este pe veci condamndat la sărăcie. Împreună cu Cristian Buican și Claudia Banu, am trimis o adresă către Ministrul Transporturilor, prin care i-am dovedit acestuia că doar un drum expres este singura soluție viabilă pentru a lega orașul nostru de autostrada Sibiu-București. Varianta propusă de Drulă izolează Râmnicu Vâlcea economic, privându-l de investitorii pe care Virgil Pîrvulescu, viceprimarul  municipiului, încearcă să-i atragă la noi, cu intenția de a dezvolta un parc industrial”, a detaliat Cazan.