Acasă Social Un milion de euro de la UE pentru eliminarea sărăciei din Bujoreni

Un milion de euro de la UE pentru eliminarea sărăciei din Bujoreni

195
0

Eforturile administraţiei publice locale din comuna Bujoreni de a ajuta persoanele aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială au dat roade. Primarul Gheorghe Gângu a anunţat că urmează semnarea contractului de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene extrem de important, estimat la un milion de euro.


“Este vorba despre proiectul „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială din comunităţile marginalizate din zona rurală în comuna Bujoreni”, depus de noi în cadrul apelului de proiecte nr. POCU/827/5/2/. Pe 18 ianuarie a.c., Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene ne-a informat, printr-o scrisoare, că proiectul a fost aprobat spre finanţare, iar OIR POSDRU Regiunea Sud-Vest Oltenia a decis demararea procesului de contractare. Prin acest proiect, urmărim ca persoanele aflate în dificultate să primească sprijin din multe puncte de vedere, iar nivelul lor de trai o să crească simţitor. De asemenea, 40 de persoane din Bujoreni vor urma cursuri gratuite de anteprenoriat, iar 14 dintre proiectele pe care le vor elabora vor primi finanţare nerambursabilă. Este o oportunitate extraordinară pentru cei care vor să-şi deschidă o mică afacere în comuna noastră”, a detaliat Gângu.

Primarul de la Bujoreni a adăugat că principalele obiectivele specifice ale proiectului amintit sunt: • dezvoltarea de servicii sociale şi socio-medicale în cadrul comunităţii marginalizate din Bujoreni • reducerea fenomenului de abandon şcolar pentru 40 de elevi din comunitatea marginalizată prin programe tip „şcoala după scoală” • participarea la programe de ucenicie pentru 14 persoane din comunitatea marginalizată • informarea, consilierea, orientarea şi medierea pe piaţa muncii a 216 membri ai grupului ţintă • 180 membri ai grupului ţinta formaţi profesional prin participarea la cursuri de calificare • 56 de membri ai grupului ţintă vor avea un loc de muncă în urma participării la intervenţiile integrate din cadrul proiectului • sprijinirea a 14 membri ai grupului ţintă în vederea înfiinţării unei noi afaceri şi crearea a cel puţin 14 locuri de muncă în noile entităţi economice • 2 workshop-uri şi campanii de informare şi conştientizare care au ca scop implicarea comunităţii în problemele sociale locale.