Acasă Liga IV Un fotbalist vâlcean, în lupta pentru trofeul Ligii a IV-a București! Surpriză...

Un fotbalist vâlcean, în lupta pentru trofeul Ligii a IV-a București! Surpriză mare în confruntarea cu Dinamo!

681
0

Liga a IV-a din București are un sistem diferit de cel din multe alte campionate județene. A existat un sezon regular, iar la finele acestuia primele patru clasate au intrat în play-off. În funcție de numărul de puncte acumulate, s-a pornit la drum, în play-off, cu o ”zestre mică”. Astfel, lidera, Dinamo (echipa finanțată de Nicolae Badea și antrenată de Andrei Cristea) a început play-off-ul cu trei puncte, Daco-Getica, cu două puncte, Progresul București, cu unul, iar Știința cu zero puncte.

Pentru a patra clasată evoluează și un fotbalist vâlcean, Bogdan Manea, fost jucător la Minerul Costești, component al echipei de minifotbal Spartanii. În prima etapă din play-off, Știința a produs surpriza în fața unei formații care în acest sezon înregistrase, ca și rezultate negative, doar o înfrângere și un egal. Ca și în sezonul regular, CSU Știința a terminat la egalitate, 1-1, duelul din play-off, cu CS Dinamo.

”Studenții” nu au avut ca obiectiv promovarea, dar nu zic NU dacă vor termina pe primul loc. În confruntarea de pe stadionul Romprim, Dinamo a condus cu 1-0. Bogdan Manea a fost eliminat în minutul 90  pentru cumul de avertismente. La ultima fază, în inferioritate numerică, Știința (cu un lot format în majoritate din studenți la Politehnică) a egalat. În celălalt meci din prima etapă a play-off-ului, Daco-Getica a învins Progresul cu scorul de 3-2. Dacă-Getica are 5 puncte, Dinamo – 4, Știința și Progresul, câte unul. Mai sunt încă trei etape. Bogdan Manea va lipsi din lotul Științei în meciul cu Progresul, din week-end, fiind suspendat. Revine în etapa finală, pe 3 iunie, cu Daco-Getica. Campioana Ligii a IV-a București va întâlni, la barajul de promovare în Liga a III-a, campioana Ligii a IV-a din Prahova, Tricolorul Breaza.