Acasă Diverse Un complex de agrement extraordinar, la Vlădeşti, pe traseul către Mănăstirea „Sfântul...

Un complex de agrement extraordinar, la Vlădeşti, pe traseul către Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nectarie”

3521
0

Duminică, în comuna vâlceană Vlădeşti, pe Valea Ursului, pe traseul către Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nectarie”, s-a deschis un parc de agrement care măreşte atractivitatea zonei. Investiţia s-a realizat cu fonduri europene şi private, iar la inaugurare au participat sute de vâlceni, părinţi şi copii, dar şi turişti care, fiind în drum spre Olăneşti sau Rm. Vâlcea, au aflat de eveniment.

Pârtia de tubing şi tiroliana, principalele atracţii

Principalul punct de atracţie al noului parc de aventuri a fost, încă din prima zi, pârtia verde de tubing. Copiii s-au despărţit cu greu de bărcuţele gonflabile sau de tiroliană. În topul preferinţelor lor, s-au numărat şi locurile de joacă cu tobogane sau plase de căţărat. Părinţii, în schimb, s-au simţit extraordinar în foişoarele şi pergolele rustice de pe deal, pe lângă locurile pentru picnic sau grătarele realizate – foarte inspirat – de investitor. Complexul dispune şi de spaţii şi echipamente pentru karaoke, laser tag, dar şi pentru alte activităţi distractive. Facilităţile pot fi închiriate (telefon 0760 285 826 sau 0767 999 447) pentru serbări, team building-uri, activităţi de tip „şcoala altfel”, „săptămâna verde” şi nu numai.

Icoană sfântă de pe Muntele Athos, adusă la Vlădeşti

Dând curs invitaţiei de a participa la inaugurarea Complexului „Valea Ursului Joy Park”, de la Vlădeşti, am aflat că, la doar câţiva kilometri mai sus, se află un lăcaş de cult deosebit de frumos. Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Ierarh Nectarie” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” se află într-un cadru natural pitoresc, iar de curând a dobândit un al treilea hram, întrucât, de câteva luni, aici, a fost adusă de pe Muntele Athos Icoana Maicii Domnului „Stareţa”. În biserică, există şi o icoană a Sfântului Nectarie, venită tocmai de pe Insula Eghina, din Sudul Greciei, unde se află moaştele ctitorului Mănăstirii „Sfânta Treime”. Dar, revenind, trebuie să vă mărturisim că energia locului, a mănăstirii de la Valea Ursului şi a sfintelor icoane care o înnobilează se simte şi se transmite imediat. Este un loc pe care, dacă-l veţi vizita, vă va încărca pozitiv şi – cu siguranţă – va aduce mai multă lumină în viaţa voastră.

 

 

 

 

 

(Eduard D.)