Acasă Liga III Ultimul cartuș! Dăești mai speră la locul 3. Derby local în Treapt

Ultimul cartuș! Dăești mai speră la locul 3. Derby local în Treapt

242
0

În această după amiază, începând cu ora 15.00, vor avea loc ultimele meciuri ale sezonului de la nivelul Ligii a III-a. Printre protagoniste se vor regăsi și cele trei echipe vâlcene. Viitorul Dăești are joc în deplasare. La Simeria va da piept cu echipa lui Ștefan Nanu, CSM Deva. Miza pare să fie locul 3. Dacă se vor impune, Adi Popa și colegii săi pot termina campionatul pe podium, cu condiția ca Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Tg. Cărbunești să nu câștige. Se poate întâmpla acest lucru. Gaz Metan are meci acasă cu lidera, Viitorul Șelimbăr, formație care nu a pierdut nicio partidă în întreg sezonul, iar gorjenii joacă în deplasare, cu Măgura Cisnădie, echipa de pe locul 2. În acest moment, Deva (locul 3) are 26 de puncte, Gaz Metan și Gilortul, 25, iar Viitorul Dăești, 24. Dacă trupa din Fedeleșoiu ar termina pe locul 3, ar fi îndeplinit și obiectivul fixat pentru acest sezon (locurile 1-3).

Într-un alt meci se vor întâlni Flacăra Horezu și Minerul Costești. Va fi un derby local, în care, cu siguranță, vor exista și anumite orgolii. Portarul de la Horezu și cel de la Costești, din familia Vlădoi, vor fi din nou adversari. ”Țețe” senior va da piept cu ”Țețe” Jr. În meciul trecut, doar seniorul a fost pe teren. În clasament, pentru Minerul meciul nu va conta. Indiferent de rezultat, Claudiu Trașcă și colegii săi vor termina sezonul pe ultimul loc și vor juca barajul de menținere în acest eșalon. ”Olarii” pot să mai cadă un loc, de pe 7, pe 8, dar nu au emoții că vor ajunge la barajul pentru menținerea în acest eșalon. În cazul în care vor termina pe 8, au rezultate bune cu primele clasate (obținute în tur) și un punctaj mai bun, spre exemplu, decât Avântul Valea Mărului, echipa de pe 8 din Seria a II-a. Din Liga a III-a vor merge la baraj ultimele două clasate din fiecare serie și o echipă (cu cele mai puține puncte) de pe locul 8.

Flacăra poate termina pe 8 dacă nu câștigă meciul cu Costești și dacă Hermannstadt se va impune în partida de la Petroșani, cu Jiul. Formația hunedoreană are nevoie de un punct din această confruntare pentru a rămâne pe locul 8. În caz de egalitate de puncte cu vreuna dintre Jiul sau Hermannstadt, formația pregătită de Gabi Mangalagiu va termina campionatul înaintea acestora, datorită golaverajului mai bun și a rezultatelor din meciurile directe.