Acasă Liga III Ultima scapă turma! Cozia, neînvinsă pe teren propriu, în Liga a III-a

Ultima scapă turma! Cozia, neînvinsă pe teren propriu, în Liga a III-a

1555
0

A fost foarte aproape să încheiem o etapă neagră pentru fotbalul vâlcean, la Liga a III-a. Runda a IV-a a început miercuri, cu înfrângerea echipei Viitorul Dăești, pe teren propriu, cu Craiova 2, a continuat vineri, cu eșecul celor de la Costești, tot acasă, cu Turnu Măgurele, iar la Roșiori, singura formație care a jucat în deplasare, dintre cele vâlcene, Flacăra, a pierdut cu 4-1. Ultima… scapă turma. Cozia Călimănești a reușit in-extremis, în minutul 91, să scoată un punct din confruntarea cu Vedița Colonești, echipă bună, în ciuda rezultatelor slabe din debutul campionatului. Fără niciun punct și niciun gol în primele trei runde, trupa olteană a venit hotărâtă în stațiune să rupă ghinionul. A avut ocazii. Cel mai periculos jucător al acesteia a fost Georgescu. A avut un duel direct cu Borz, portarul Coziei, care și-a ”citit” adversarul de fiecare dată. A avut cel puțin trei parade providențiale. Și Cozia și-a creat câteva situații bune, dar neconcretizate pe tabelă. Ghighilicea a fost aproape de un gol de kinogramă, după un șut cu efect, de la 25 de metri.

Cei doi stranieri ai oaspeților, camerunezul Jordan și ghanezul Gadzeti le-au dat bătăi de cap călimăneștenilor. În minutul 70, unul dintre ei a turnat plumb în picioarele vâlcenilor. Fotbalistul din Ghana, în vârstă de doar 18 ani, Gadzeti, a scăpat în flancul drept și a finalizat la colțul scurt, învingându-l pe Borz: 0-1. A fost primul gol al Coloneștiului din acest sezon.

Elevii lui Vasile Ilinca au avut reacție. S-au făcut și niște schimbări, care au adus plusul de care avea nevoie Cozia. În minutul 80, Marinaș a centrat în fața porții. Câțiva centimetri l-au împiedicat pe Ghighilicea să împingă balonul în plasă. Apoi, tot Marinaș a centrat din corner, Alexandru Ștefan, aflat la debutul în liga a III-a, a trimis balonul cu capul puțin peste transversală. Finalul a fost electrizant. În minutul 91, Nonis Duca a adus bucuria la Călimănești. După o centrare din dreapta, tot a lui Marinaș, mingea a ajuns la Sîrbu, care a recentrat și Duca a trimis balonul în poartă. 1-1 și Cozia rămâne neînvinsă, în Liga a III-a, pe teren propriu. Are cinci puncte. Nu a pierdut deloc în ultimele trei etape. Merge acum la Turnu Măgurele, o ”sperietoare” pentru echipele vâlcene.

Au evoluat pentru Cozia în partida cu Colonești: Borz – Proteasa, Ștefan, Kelemen, Mădălin Chiripuș, Duca, Bîrziche, Sîrbu, Ghighilicea, Horumbă, Dobrin. Au mai intrat: Zamura, Mazilu, Marinaș și Ileana.