Acasă Diverse Trofeul Memorialului „Constantin Tită” a rămas acasă. Iryna Glibko, golghetera turneului de...

Trofeul Memorialului „Constantin Tită” a rămas acasă. Iryna Glibko, golghetera turneului de handbal de la Vâlcea

223
0

Marți, 28 decembrie și miercuri, 29 decembrie, Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea a găzduit Memorialul „Constantin Tită”, turneu de handbal tradițional, ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Au participat patru echipe din Liga Florilor: SCM Rm. Vâlcea, Gloria Buzău, CSM Slatina și Dacia Mioveni.
Trofeul a rămas acasă. Pentru a 10-a oară în istorie, Vâlcea a triumfat la compeția pe care a găzduit-o. A obținut trei victorii în trei meciuri, demonstrând că este pregătită pentru reluarea campionatului. Cea mai în formă jucătoare din tabăra gazdelor a fost Iryna Glibko. Ucraineanca a înscris 25 de goluri pentru SCM și a primit titlul de golgheteră la Memorialul Tită. Tot din tabăra câștigatoarei a provenit și cel mai bun portar: Isabell Roch. Lorena Ostase, de la CSM Slatina, a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare a competiției.

S-a mai acordat un premiu special, în memoria unuia dintre sponsorii de la SCM, proprietarului farmaciilor Băjan, Ilie Băjan, un apropiat al familiei handbalului vâlcean, care s-a stins din viață în primăvara acestui an. Trofeul fair-play „Ilie Băjan” a mers la Gloria Buzău, formație pregătită de vâlceanul Aurelian Roșca.

Competiția din Polivalenta vâlceană a fost organizată de Asociația Handbalului Vâlcean ”Constantin Tită”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, SCM Rm. Vâlcea, AJH și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.

Elevele lui Bent Dahl vor reveni pe teren la început de 2022, pe 5 ianuarie, când vor da piept, în Sala Traian, cu vicecampioana, Minaur Baia Mare, meci contând pentru etapa a X-a din Liga Florilor.

”Sunt foarte mulțumit de modul cum ne-am pregătit pentru aceste trei meciuri, de la turneu, într-o perioadă foarte scurtă. Avem o pregătire fizică foarte bună pentru ce va urma și acest lucru este cel mai important. În fiecare meci am încercat ceva diferit, iar cu Buzău am vrut să câștigăm împotriva unei echipe de top. Ne pregătim bine fizic deoarece în următoarele două luni vom avea un program infernal” a declarat antrenorul echipei de la poalele Capelei, la încheierea competiției din Sala Traian.

Memorial Constantin Tită / Ediția a XIII-a:
SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina 33-25
Gloria Buzău – Dacia Mioveni 33-24
Dacia Mioveni – CSM Slatina 24-28
SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău 35-27
Gloria Buzău – CSM Slatina 23-23
SCM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni 34-27

Clasament:
1. SCM Rm. Valcea – 6 puncte
2. Gloria Buzău – 3 puncte
3. CSM Slatina – 3 puncte
4. Dacia Mioveni – 0 puncte