Acasă Liga III Triumf Bârca – Oltchim Rm. Vâlcea 0-4

Triumf Bârca – Oltchim Rm. Vâlcea 0-4

215
0

Patru „boabe” pentru (un) Triumf

* echipa antrenată de Lucian Catargiu a câştigat fără probleme meciul jucat în deplasare, cu Triumf Bârca

Oltchim Rm. Vâlcea a făcut pur şi simplu instrucţie cu Triumf Bârca, meciul care s-a disputat sâmbătă, 11 septembrie, contând pentru cea de-a treia etapă a actualului sezon al Ligii a III-a. Trupa pregătită de Lucian Catargiu s-a impus fără probleme în deplasare în faţa echipei doljene, cu scorul de 4-0 (1-0). „Chimiştii” au profitat astfel din plin de degringolada din tabăra adversă, Triumf Bârca având un start de sezon cu totul dezastruos, în runda inaugurală fiind învinsă cu 8-2 şi de FC Caracal.

Marinescu a deschis scorul, Dănuleţ a marcat o „dublă”

Marinescu a dat tonul spectacolului în partida de la finele săptămânii trecute, marcând pentru 1-0 în minutul 6, scor care s-a menţinut până la pauză. Vâlcenii şi-au majorat diferenţa în repriza secundă, atunci când au mai punctat de încă trei ori, prin Dănuleţ (care a înscris al doilea şi al treilea gol) şi Smeadă.
La Bârca, antrenorul Lucian Catargiu a trimis pe teren următoarea echipă: R. Popescu – Nania, Stoica, Fuiorea, Datcu, Nuţu (Statie), Marinescu (Pavel), Preda, Tomescu, Andrei Fistogeanu (Piron), Dănuleţ (Smeadă).

Vâlcenii şi-au luat revanşa după eşecurile din sezonul trecut

Nici cel mai optimist suporter al echipei vâlcene nu s-ar fi aşteptat că Oltchim-ul va învinge la Bârca la o diferenţă atât de mare de scor, mai ales după rezultatele directe consemnate în campionatul precedent. Aşa cum se cunoaşte, la prima apariţie în Liga a III-a, Triumf Bârca a făcut furori în Seria a IV-a, încheiind sezonul trecut pe locul 3 în clasament, după ALRO Slatina şi FCM Târgovişte. Echipa doljeană a reuşit câştige fără drept de apel şi în faţa jucătorilor de la Oltchim: în tur, pe teren propriu, cu 3-0, iar în retur, cu 3-1 chiar la Rm. Vâlcea. De această dată, lucrurile s-au inversat, „chimiştii” luându-şi o binemeritată revanşă după eşecurile de anul trecut.

Lucian Catargiu: „Trebuie să trecem repede peste euforia acestui rezultat”

După succesul de la Bârca, antrenorul Lucian Catargiu s-a arătat satisfăcut de evoluţia elevilor săi. „Victoria a fost posibilă în principal datorită faptului că jucătorii pe care îi pregătesc au tratat cu mai multă atenţie fazele de atac, speculând ocaziile de gol pe care şi le-au creat. În plus, ne-a avantajat şi faptul că am înscris foarte repede primul gol, care ne-a dat încredere că putem să obţinem un rezultat pozitiv. Sezonul abia a început însă, de la etapă la etapă, mă aştept să jucăm din ce în ce mai bine. Pentru jucătorii noştri tineri este clar că orice punct contează şi ne ajută enorm, mai ales că noi ne aflăm într-un amplu proces de reconstrucţie. Vor urma jocuri şi mai grele, aşa că trebuie să trecem repede peste euforia acestui rezultat”, ne-a spus Catargiu.

Turris Tr. Măgurele, următorul adversar al „chimiştilor”
* meciul se dispută vineri, 17 septembrie, de la ora 17.00, pe terenul din incinta bazei sportive „Oltchim”

În următoarea etapă, Oltchim Rm. Vâlcea va întâlni echipa Turris Tr. Măgurele, nou-promovată în Liga a III-a. Teleormănenii n-au strâns decât 1 punct în primele trei runde (în urma remizei cu Ghecon Lăpuşata), aşa că vor veni în Râmnic să-şi vândă pielea foarte scump, iar antrenorul vâlcenilor, Lucian Catargiu, este conştient de acest lucru. „Vom avea în faţă o echipă periculoasă, disperată după puncte deoarece în primele trei meciuri nu a reuşit decât un rezultat de egalitate. Trebuie să ne nu ne speriem însă de niciun adversar, să ne impunem jocul nostru şi să ne adăugăm încă o victorie în cont”, a afirmat Catargiu înaintea duelului cu Turris Tr. Măgurele, care va avea loc vineri, 17 septembrie, de la ora 17.00, pe terenul din incinta bazei sportive „Oltchim”.

Nicolae CIUCESCU