Acasă Fără categorie În tribune, ca în vremurile bune! Pe teren… CSM a fost superioară...

În tribune, ca în vremurile bune! Pe teren… CSM a fost superioară Vâlcii

480
0

Meciul anului, în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, a avut loc joi după-amiază. Polivalenta s-a umplut până la refuz pentru derby-ul Ligii Florilor, între CSM București, echipa cu cel mai valoros lot și cel mai mare buget din România și unul semnificativ pentru Europa și SCM Rm. Vâlcea, care încearcă să țină pasul cu ”marile puteri”, dar doar la nivel declarativ, prin tradiția din trecut, determinare și suporteri. Cu un lot modest din punct de vedere numeric și valoric, fără nume sonore, cu un buget de Top 7, echipa de la poalele Capelei își propune obiective mărețe. Spera să poată produce surpriza, însă confruntarea s-a ridicat la nivelul așteptărilor doar ca atmosferă și spectacol create de suporterii numărul 1 din România. Publicul vâlcean a fost din nou la înălțime. A pregătit o coregrafie frumoasă. La începutul jocului, tribuna a doua a fost o ”mare” de cartonașe roș-albastre și albe, care formau numele și renumele județului Vâlcea, alături de un banner semificativ: ”Niciun pas în spate”. Și la tribuna I a fost un banner, o ”săgeată” către unul din conducătorii de la București, care l-a jignit pe cel mai longeviv președinte din handbalul românesc, Ioan Gavrilescu, în anumite medii: ”Ioan Gavrilescu: O SOMITATE, …. ”, continuarea… pe rețelele de socializare. Ultrașii nu au uitat-o nici pe Cristina Vărzaru, prezentă în sală, ca și Enăchescu, căreia i-au trimis, de asemenea, un… ”Kind Reminder”.

Cristina Neagu, liderul de la București, a fost primită, ca de fiecare dată, cu aplauze de vâlceni. Ovații, din tribună, au fost și pentru selecționerul Florentin Pera, care a urmărit meciul din tribună, alături de primarul Râmnicului, Mircia Gutău și deputatul Eugen Neață. Pera a salutat galeria și a fost aplaudat la scenă deschisă de întreaga sală.

Despre meci, nu sunt multe de spus. CSM București a fost echipa mai bună. A dominat partida de la un capăt la altul. A avut și opt goluri avans și nu a permis Vâlcii prea mult să spere. În prima repriză, elevele lui Bent Dahl nu au reușit să o surprindă prea des pe Glausser. Kovacevic a avut 5-6 mingi trimise în blocaj sau în brațele portarului oaspete. În minutul 4, CSM avea 3-0. Asma Elghaoui a marcat primul gol pentru gazde în minutul 5. La pauză, diferența era de șase goluri în favoarea trupei Primăriei Capitalei. SCM a primit 20 de goluri într-o repriză (și a dat 14), ceea ce spune multe despre forța defensivă.

În partea secundă, roș-albastrele au început să înscrie mai ușor, au apărut urme de speranțe. SCM s-a apropiat la trei goluri în minutul 45. Kovacevic a marcat pentru 23-26, apoi a fost eliminată pentru două minute. Perioada mai bună a Vâlcii a fost doar un foc de paie. Bucureștencele și-au luat din nou viteză. Rezultatul final nu a fost atât de drastic pe cât dădea semne la un moment dat: 34-30 pentru CSM București, care preia șefia, după această victorie, în Liga Florilor.

Ca detalii, o vâlceancă a fost adversara SCM-ului. Tânăra Alicia Gogîrlă, susținută din tribună de mama sa, Simona Gogîrlă, a intrat pe teren pe final, însă nu a rămas mult, fiind eliminată pentru două minute.

Și unul dintre arbitri e vâlcean, dar stabilit în București: Mihai Pîrvu, care a făcut echipă, în acest meci cu Potîrniche, din Buzău.

La suferința SCM-ului a contribuit din plin Siraba Dembele, care a marcat 10 din cele 34 de goluri ale CSM-ului. Pintea a punctat de șapte ori, Neagu, de șase. Au mai înscris: Omoregie (4), Aune (3), Zaadi (2), Niakate (1), Sudakova (1).

Pentru Vâlcea au marcat: Elghaoui (6), Fujita (5), care a primit și o eliminare de două minute, după ce mingea trimisă de ea din extremă s-a oprit în fața portarului advers, Glibko (5), Kovacevic (4), Lupei (3),  Bucur (2), De Jong (2), Băcăoanu (1), Levchenko (1), Hansson (1).